Çad karıştı protestolarda 50 kişi öldü! OHAL ilan edildi

Yayın tarihi: 21 Ekim 2022 Cuma 7:26 am - Güncelleme: 21 Ekim 2022 Cuma 7:26 am

Çad’da “demokratik yönetime daha hızlı geçiş” talebiyle başlayan protestolarda güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 50 kişi hayatını kaybetti, 300 kişi de yaralandı. Protestoların ardından OHAL ilan edildi.

Orta Afrika ülkesi Çad’da yüzlerce kişinin, demokratik yönetime daha hızlı geçiş talebiyle sokağa inmesi sonrası şiddet olayları patlak verdi. Güvenlik güçlerinin sert müdahalesi sonucu 50 kişinin hayatını kaybettiği, 300 kişinin yaralandığı bildirildi. İnsan Hakları İzleme Örgütü Orta Afrika Direktörü Lewis Mudge ise, “Protestocuların yağma ve şiddete başvurup başvurmadığını ve güvenlik güçlerinin yasa dışı bir şekilde ülke genelinde ölümcül güç kullanıp kullanmadığını belirlemek için tarafsız bir soruşturmaya ihtiyaç olduğu açık” dedi.

ABD ve Birleşmiş Milletler (BM), ülkedeki şiddet olaylarına ilişkin endişelerini dile getirerek, tüm tarafları itidalli olmaya çağırdı.

OHAL VE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Protestolar nedeniyle OHAL ve Encemine, Moundou, Doba ve Koumra’da 18.00-06.00 saatlerinde süresiz olarak sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Kadın dışişleri bakanları İran için toplanıyor