Buzlu yolda kayan lüks otomobili böyle durdurmaya çalıştılar

Yayın tarihi: 18 Şubat 2021 Perşembe 2:58 pm - Güncelleme: 18 Şubat 2021 Perşembe 3:01 pm

Kartal’da park halinde olan lüks bir otomobil, karla kaplanan yolda kaydı. Otomobilin sahibi ve çevredekilerin durdurma çabaları ise kameralara yansıdı.

Kartal Cumhuriyet Mahallesi’nde salı günü sabah saatlerinde Emrullah Alan isimli yurttaş iş yerine gelerek aracını park etti. Kısa bir zaman sonra park halindeki araç karlı yolda kendiliğinden kaymaya başladı. Hareket halindeki aracı gören Alan ve çevredekiler koşarak lüks otomobili durdurmaya çalıştı. Yoğun uğraşlar sonucu kayan otomobil durdurulurken, park halindeki başka araçlara çarpmasını engellendi.

Otomobiline binen Emrullah Alan buzlanan yolda aracını sürmeye çalıştı. Başarılı olmayınca kendisine yardım eden kişiler tarafından tekrar yardım edilerek güvenli yere park edildi.

KAYMA ANLARI KAMERADA

Lüks otomobilin kayma anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, park halindeki otomobilin bir anda kaymaya başladığı görülüyor. Otomobilin kaydığını görenler koşarak otomobili durdurmaya çalıştıkları sırada bir kişi panikle merdivenlerden düşüyor.

Lüks otomobilin sahibi Emrullah Alan ise o anları şöyle anlattı:

“Sabah iş yerime geldiğim sırada otomobilimi park etmiştim. O esnada karşıdaki komşumuz aracının kaydığını bağırınca içeride çalışan arkadaşlarımız otomobilime müdahale ederek peşinden koşmaya başladılar. Park halindeki bir başka araca çarpmasını son 30 saniye içerisinde engellediler. Sağ olsunlar otomobilimi güvenli bir şekilde başka yere park etmiş oldum.”