Mahkemeden konkordato talebine ret! Bursa’nın mobilya devi iflas etti

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 3:49 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 3:51 pm

Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren ve bir süre önce konkordato talebinde bulunan ‘My Home Koltuk Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin talebi reddedildi. Mahkeme, şirketin iflasına karar verdi.

Yüksek enflasyon, vatandaşların geçim sıkıntısını gitgide büyütürken, şirketler büyük bir maddi darboğaz yaşıyor. Birçok firma, konkordato talebiyle mahkemelerin kapılarını çalmaya devam ediyor. Bazı firmaların konkordato talebi kabul edilirken, bazı firmaların ise iflasına hükmediliyor.

MOBİLYA DEVİNİN İFLASINA KARAR VERİLDİ

Bursa Hakimiyet gazetesinin haberine göre, mart ayında 3 aylık geçici konkordato mühleti verilen My Home Koltuk Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, sürenin tamamlanmasıyla tekrar Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Şirketin durumunu inceleyen mahkeme, konkordato talebini reddedip resmen iflasa hükmetti.

Mahkeme tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Davacı, My Home Koltuk Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle; Davacının konkordato taleplebinin reddine, davacı İnegöl Ticaret Sicilinin 11153 sicil numarasında kayıtlı , My Home Koltuk Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin borca batık olduğu anlaşıldığından 15/05/2024 tarih ve saat 14:13 itibariyle iflasına İflasın gecikmeksizin İnegöl İflas Müdürlüğüne bildirilmesine, dosyaya yatırılan iflas avansının gecikmeksizin ilgili iflas müdürlüğüne aktarılmasına, Konkordato Komiseri Şevki Yetiker ve Gülşah Kavak’ın görevinin sonlandırılmasına, mahkememizce konulan tüm tedbirlerin kaldırılmasına, karar İİK 288. maddesi uyarınca ilan olunur.”

İCRA MÜDÜRLÜĞÜ: İFLAS AÇILDI

İnegöl İcra Dairesi Müdürlüğü, My Home Koltuk Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin iflasının açıldığını duyurdu. Müdürlük ayrıca alacaklıları batan firmadan alacaklarıı olanların, iddialarını 30 gün içinde bildirmelerini, bu müddet içinde alacaklılardan birinin giderleri peşin vermek sureti ile tasfiyenin adi şekilde yapılmasını isteyebileceğini duyurdu.

Türkiye’nin 75 yıllık et devi iflas etti

Türkiye’nin süt devi iflas etti

1994 yılında kurulan Türk nakliye devi iflas etti!

İkinci kez iflas kararı verilen Ender Alkoçlar veda mesajı yayınladı

İnegöl My Home, mobilya şirketi, iflas, konkordato, mahkeme, Bursa, İnegöl

Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren ve bir süre önce konkordato talebinde bulunan ‘My Home Koltuk Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin talebi reddedildi. Mahkeme, şirketin iflasına karar verdi.

 

Kaynak: Bursa Hakimiyet