Bursa’da tur otobüsü şarampole yuvarlandı! 5 ölü 37 yaralı

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2022 Pazar 9:57 am - Güncelleme: 28 Ağustos 2022 Pazar 5:50 pm

Kütahya’dan Bursa’ya gelen  tur otobüsü şarampole yuvarlandı. Otobüste 37 kişi yaralanırken 5 kişi de yaşamını yitirdi. Olay yerine sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Kaza, saat 08.30 sıralarında, Tahtaköprü Mahallesi Kocayayla mevkisinde meydana geldi. Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden Mudanya’ya gelen yolcuların taşındığı tur otobüsü, iddiaya göre, freninin patlaması sonucu kontrolden çıkıp, şarampole yuvarlandı. 20 metre sürüklenen otobüs, ağaca çarparak durdu.

İhbarla bölgeye sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada şoför Kenan Yiğit dahil 5 kişi hayatını kaybederken, 37 kişi de yaralandı. Yaralılar, ilk müdahale sonrası ambulanslarla İnegöl ve Domaniç’teki hastanelere kaldırıldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat da inceleme için kaza yerine geldi.

YARALILARDAN İKİSİ HASTANEDE ÖLDÜ

Canbolat ile birlikte olay yerine giderek incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, yaralılardan 2’sinin tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybettiğini söyledi. Yavuzyılmaz, yaralılardan 4’ünün de sağlık durumunun ağır olduğunu belirtti.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaziantep’teki katliam gibi kazada şoför tutanak sonrası ifade değiştirdi