Bursa’da neler oluyor? Koronavirüs vakaları son 10 günde patladı

Yayın tarihi: 12 Nisan 2020 Pazar 5:26 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2020 Pazar 5:38 pm

Koronavirüs salgını tüm yurtta sürerken, Bursa’da son 10 gün içindeki müthiş yükseliş korku yarattı. Vaka sayılarındaki yüksek artış sonrası Dr. Orhan Sevinç Cura durumun giderek daha da ciddiyet kazandığını duyurdu.

Türkiye’de koronavirüs pozitif sayısı her geçen gün artarken, Sağlık Bakanlığı illere göre koronavirüs salgın haritasını güncellendi. Bursa’daki vakaların 10 gün içindeki yüksek artış dikkatlerin bu ile çevrilmesine yol açtı.

Bursa’da Çocuk Sağlığı Uzman Hekimi olan Dr. Orhan Sevinç Cura, Bursa’nın 10 gün önce koronavirüsü pozitif sayısı en fazla olan iller arasında 12’inci sıradayken bugün 5’inci sıraya çıktığını, durumun giderek daha da ciddiyet kazandığını açıkladı.

 

Eczanelerden ücretsiz maskeler ne zaman ve nasıl alınacak?

Eczanelerden ücretsiz maskeler ne zaman ve nasıl alınacak?

‘Verilerde Abartma yok evde kalın’

Dr. Cura paylaşımının devamında ise, “Evde oturun, oturmadıkça kötüye gidiyoruz! Dün canlı yayında AKP Bursa Milletvekili Mustafa Esgin 3 gün öncenin rakamlarını verdi. Bin 110 vaka dedi. Milletin konuyu ciddiye alması ve önlemlere uyması için bu paylaşımları yapıyoruz. Abartma asla yok” ifadelerini kullandı.

Bursa koronavirüs Haritası detaylı olarak paylaşılmasa da vaka sayısı güncellendi. Bursa’da koronavirüs vakasının 1545’e yükseldiğini belirten Cura, ilçelere göre dağılımı da şu şekilde sıraladı:

Yıldırım 400,  Osmangazi 325,  Nilüfer 220,  İnegöl 138,  Mustafakemalpaşa 99,  Gemlik 92,  Karacabey 69,  Mudanya 51, Gürsu 40, Orhangazi 37,  Kestel 25,  İznik 25,  Yenişehir 24 …