Burcu Köksal’dan geri adım: Belediyenin kapısı herkese sonuna kadar açık

Yayın tarihi: 8 Mart 2024 Cuma 4:32 pm - Güncelleme: 8 Mart 2024 Cuma 4:40 pm

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, DEM Parti ile ilgili yaptığı tepki çeken açıklamasında geri adım attı. Köksal, “Belediye başkanı olduğumda belediyenin kapısı etnik görüşü ne olursa olsun bu ülkeyi, seven, ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan herkese sonuna kadar açık olacaktır” dedi.

DEM Parti ile ilgili yaptığı açıklama ile CHP’de krize sebep olan Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, geri adım attı.

Belediyenin kapısının herekse açık olacağını söyleyen Köksal, “Belediyeler hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit hizmet götürmekle yükümlüdür” dedi.

CHP Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi’nde açıklama yapan Köksal, şu ifadeleri kullandı:

“Belediye başkanı olduğumda DEM ve HÜDA Par ile yönetmeyeceğim. Afyonkarahisar ittifakında DEM ve HÜDA Par partileri yoktur. Kimse cümlelerimi kesip parçalamasın. Evirip çevirip başka anlamlar çıkarmasın. Tavrım nettir. Belediye başkanı olduğumda belediyenin kapısı etnik görüşü ne olursa olsun bu ülkeyi, seven, ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan herkese sonuna kadar açık olacaktır. Belediyeler hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit hizmet götürmekle yükümlüdür.”

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Afyonkarahisar ziyaretinde, CHP’nin adayı Burcu Köksal, “Başkan seçilirsem, belediyenin kapıları DEM Parti hariç herkese açık olacak” ifadelerini kullandı.

Özel ise “Afyon’da konuşurken belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız diye söylerken orada küçük sürçülisan oldu. ‘Aman başkanım sen düzelt’. Afyon Belediyesi’nin de Uşak Belediyesi’nin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, tüm Uşaklılara, tüm Afyonlulara açıktır” dedi.

Ancak Köksal’ın sözleri kısa sürede siyaset gündemine oturdu. Tepkilerin ardından söz konusu tartışmaya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da dahil oldu.

İmamoğlu, “Ben CHP’liyim ama bu şehrin her insanına hizmet ediyorum. Her siyasi görüşten olan insanına. Öyle, ‘Ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç, şunlarla görüşürüz’ diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka bir parti bulacak. Onu söyleyeyim. Öyle yok. Biz insan ayırt etmeyiz kardeşim. O laf nereye gider biliyor musun? ‘Büyükşehir Belediyesi terörist doluydu.’ Bunu diyenle bu akıl aynı akıl. Öyle yağma yok” dedi.

Özgür Özel’den ‘Burcu Köksal’ açıklaması: CHP’li belediyelere mal etmek üzerinden bir çaba içindeler

Kaynak: TELE1