Bunu da gördük! Baro başkanı, AKP il başkanı oldu

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 7:57 am - Güncelleme: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 7:59 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş Barosu Başkanı Muhammed Burak Gül’ü AKP Kahramanmaraş İl Başkanlığı’na atadı. Hukukçular Gül’ün barodaki görevini bırakması yönünde çağrı yaparak karara tepki gösterdi.

Kahramanmaraş Barosu Başkanı avukat Muhammed Burak Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP Kahramanmaraş il başkanı olarak atandı.

Gül, kararı sosyal medya hesabından “Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevine atanmış bulunmaktayım. Sayın cumhurbaşkanımıza şahsıma emanet ettikleri bu onurlu ve kutlu görev için şükranlarımı sunuyorum. Umudun, icraatın ve geleceğin adı AK Parti 23 yaşında” notuyla paylaştı.

Ayasofya ve İstanbul Sözleşmesi’ni onaylayan hakim AYM’ye atandı

GÖREVİNE DEVAM EDECEK

Baro başkanlığı görevini ekim ayındaki seçime kadar yürüteceği belirtilen Gül’ün, görevlendirme sonrasında sosyal medya hesaplarından etkin biçimde AKP paylaşımı yaptığı görüldü.

İSTANBUL BARO BAŞKANI’NDAN TEPKİ

Cumhuriyet’e konuşan eski İstanbul Barosu Başkanı avukat Turgut Kazan, “Bu durum ahlaki de etik de değil. Ayrıca yurttaşların yargıya ilişkin kaygıları, özellikle deprem davalarında birçok soru işareti varken böyle bir tercih kamuoyu vicdanını da yaralar” dedi. Eski bir baro başkanı sıfatıyla Gül’ü istifaya davet eden Kazan, “Baro üyelerinin de bu konuda çağrıda bulunması gerektiğini düşünüyorum. Hukukla artık bu kadar oynamayın ne olur” ifadelerini kullandı.

‘BİR GÜN DURMAMALI’

Gül’ün baro başkanı sıfatıyla birçok davaya müdahil olduğuna dikkat çeken CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç da tepki gösterdi ve  “İktidar tarafından yargının siyasallaşmasının bir örneği daha.”  dedi.

Ali Öztunç şunları söyledi:

“Bir partinin il başkanı hele de iktidar partisi il başkanı bir gün bile olsa böyle bir görevde bulunamaz. Bu kişi davalara gittiğinde hâkimlerin, savcıların gözünde AKP il başkanı olacak. Aksi bir durumda cezalandırılma korkusu duyan hâkimler nasıl adil karar verecek? Yaşananlar, tarafsızlıkla bağdaşmayan, iktidar tarafından yargının siyasallaşmasının bir örneği daha. Yakında il başkanlarını da hâkim yaparlar.”

Kaynak: Cumhuriyet