Bundesliga’da sanal taraftar uygulaması: ‘8 bin adet sipariş aldık’

Yayın tarihi: 25 Nisan 2020 Cumartesi 9:19 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2020 Cumartesi 9:19 pm

Sanal taraftar uygulaması Belarus’tan sonra Almanya’ya da sıçradı. Bundesliga ekibi Borussia Mönchengladbach, maç bileti alan taraftarların fotoğrafını “Sanki statta karşılaşmayı izliyormuş” gibi tribüne yerleştireceklerini duyurmuştu. Kulüpten yapılan açıklamada kampanyanın olumlu karşılandığı ve yaklaşık 8 bin adet karton taraftar siparişi aldıklarını aktarıldı.

Bundesliga ekibi Borussia Mönchengladbach, ligde kalan maçların seyircisiz oynanacak olmasına rağmen bilet satmaya başladı. 19 euroya satışa çıkan sanal biletlerden bin tanesi kısa süre içinde sahibini buldu.

Borussia Mönchengladbach, seyircisiz oynanacak maçlar için satılan sanal biletler karşılığında taraftarlarına kartondan yapılmış portrelerini tribüne yerleştirme seçeneğini sunduğunu ve şu ana kadar 8 bin sipariş aldıklarını duyurdu.

Sanal bilet ne işe yarıyor?

Bundesliga’da mayıs ayında karşılaşmaların başlamasıyla birlikte, sanal bilet alanların fotoğrafları “Sanki maç izliyormuş” gibi tribüne yerleştirilecek.

Taraftarların statta yer almasını istediği fotoğraflar grafik tasarımcılar tarafından tribünde duracak uygun büyüklüğe getirilip koltuklara öyle monte edilecek.

Sanal bilet uygulamasını dünyada hayata geçiren ilk ülke Belarus oldu.

Doğu Avrupa ülkesinde, Dynamo Brest ile Shakhter Soligorsk arasında iki gün önce oynanan maçta 800 sanal seyircinin fotoğrafları tribünde yer almıştı.