CHP’lilerden gözaltı tepkisi: Vatanseverler dün de susmadı, bugün de susmayacak

Yayın tarihi: 5 Nisan 2021 Pazartesi 9:31 am - Güncelleme: 5 Nisan 2021 Pazartesi 12:28 pm

Yayınladıkları bildiri sonrası haklarında başlatılan soruşturmanın ardından bu sabah polis baskınıyla gözaltına alınan amirallerle ilgili CHP’li isimlerden tepkiler geldi. CHP Grup Başkanvekili Özkoç, “Türkiye için utanç verici bir gün” derken, Tezcan da “Anlaşıldı ki, iktidar dün neredeyse bugün de orada. Vatanseverler dün de susmadı, bugün de susmayacak” açıklamasında bulundu.

Bildiri yayımlayan 103 emekli amirale başlatılan soruşturmada bildiriye imza atan 10 emekli amiral sabah saatlerinde gözaltına alındı, 4 emekli amiral ise ifadeye çağrıldı.

Bildiri yayınlayan emekli amirallere gözaltı

Emekli amirallerin gözaltına alınmasına CHP PM Üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’dan sert tepki geldi.

“İKTİDAR DÜN NEREDEYSE BUGÜN DE ORADA”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tezcan, “Dün FETÖ’cüler orduda, Cem Gürdeniz hapisteydi. Bugün sarıklı cübbeli amiraller orduda, Cem Gürdeniz gözaltında.

Anlaşıldı ki, iktidar dün neredeyse bugün de orada. Vatanseverler dün de susmadı, bugün de susmayacak” diye açıklama yaptı.

CHP’li Özkoç’tan amirallerin gözaltına alınmasına tepki: Türkiye için utanç verici bir gün

“TÜRKİYE İÇİN UTANÇ VERİCİ BİR GÜN”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da gözaltılara “Emekli Amiral Cem Gürdeniz evine gelen polislerce gözaltına alındı. Türkiye için utanç verici bir gün. Biz bu oyunları daha önce de gördük. Vatanseverler dün olduğu gibi bugün de boyun eğmeyecek” sözleriyle tepki gösterdi.

Merdan Yanardağ: İktidar, emekli amirallerin bildirisinden ‘mağduriyet’ üretip, sahte gündem yaratmaya çalışıyor