Bülent Mumay’dan hapisteki Merdan Yanardağ’a verilen tazminat cezasını az bulan Sezen Aksu’ya tepki!

Yayın tarihi: 21 Eylül 2023 Perşembe 1:01 pm - Güncelleme: 21 Eylül 2023 Perşembe 1:01 pm

Sezen Aksu‘nun, cezaevindeki Merdan Yanardağ’a verilen cezayı az bulması ve 100 bin lira istemesi tepkilere neden oldu. Gazeteci Bülent Mumay da tepki gösteren isimlerden. Mumay, “Adam cezaevindeyken icraya vermiştin, canını mı alacaksın şimdi de? Organize kötülüğün suç ortağısın. Keşke bu tweeti de dava etsen…” diyerek Sezen Aksu’ya tepki gösterdi.

‘Yetmez ama evet’ kampanyasının önde gelen isimlerinden olan Sezen Aksu, kendisine yetmez ama evetçi olduğunu söyleyen cezaevindeki TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a karşı açtığı davada verilen 30 bin TL’lik tazminat cezası kararına itiraz etti, 100 bin TL istedi. Merdan Yanardağ’ı icraya veren Sezen Aksu’ya tepki gösteren Bülent Mumay, sosyal medya platformu olan X’ten yapmış olduğu paylaşımda, “Cezaevindeki gazeteciden kazandığı 30 binlik tazminatı az bularak 100 bin TL isteyen Sezen Aksu! Adam cezaevindeyken icraya vermiştin, canını mı alacaksın şimdi de? Organize kötülüğün suç ortağısın. Keşke bu tweeti de dava etsen…” ifadelerini kullandı.

Mumay’ın X’ten yapmış olduğu paylaşım şu şekilde:

“Cezaevindeki gazeteciden kazandığı 30 binlik tazminatı az bularak 100 bin TL isteyen Sezen Aksu! Adam cezaevindeyken icraya vermiştin, canını mı alacaksın şimdi de? Organize kötülüğün suç ortağısın. Keşke bu tweeti de dava etsen…

Sezen Aksu – 2010: Türkiye’ye felakete sürükleyen anayasa değişikliği için “Yetmez ama evet” Sezen Aksu – 2023: Tutuklu gazeteci Yanardağ’dan kazandığı tazminat için “Evet ama yetmez.”

Sezen Aksu’nun hapisteki Merdan Yanardağ’a yaptığı zulmü savunanların hep aynı tipler olması? Profillerinde “garip”, “kırık testi” gibi tanımlar olması?

Tutuklu gence mektup;
tutuklu gazeteciye icra…”

Merdan Yanardağ: Sezen Aksu’yu utancıyla baş başa bırakıyorum