Bülent Arınç: Ne Mayısta ne Haziranda seçim olmaz olamaz

Yayın tarihi: 13 Şubat 2023 Pazartesi 9:00 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2023 Pazartesi 9:08 pm

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, seçim tarihine ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Arınç açıklamasında “Ne Mayısta ne Haziranda seçim olmaz, olamaz. Seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım” derken ertelemeye dair 3 farklı fikrini de belirtti.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili yıkan depremlerin ardından seçimin erteleneceği yönündeki tartışmalar gündeme geldi.

Eski TBMM Başkanı ve AKP’nin kurucularından Bülent Twitter üzerinden yayınladığı yazılı açıklamasında konuya ilişkin fikirlerini paylaştı.

Arınç, “Kamuoyuna saygıyla duyurulur” notuyla paylaştığı açıklamasına “Tarih kitaplarına belki de Büyük Güneydoğu Anadolu depremi olarak geçecek, etkisi yıllara yayılacak, gönlümüzde ve ruhumuzda onulmaz yaralar açan devasa bir felaket yaşadık. Bu depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve büyük milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Erdoğan’dan “14 Mayıs” mesajı! “Süreci başlatacağız”

“ALLAH’TAN KORKUN”

Arınç’ın paylaşımı şöyle:

“Vatandaşlarımız şu an seçim değil yaşam mücadelesi veriyor” diyen AKP kurucusu, “Ahval bu iken bazı siyasetçilerin ve gazetecilerin seçimin Mayıs’ta mı Haziran’da mı yapılacağını tartıştığını görüyoruz. Allah’tan korkun, hala enkaz altında cesetler var. Seçmenden bahsedilemezken seçimden bahsetmek nasıl mümkün oluyor? Böyle bir dönemde acılarıyla yüzleşen vatandaşlarımıza karşı seçim propagandası mı yapacaksınız, oy mu isteyeceksiniz? Aday mı olacaksınız, miting mi yapacaksınız? Bunları hangi yüzle yapacaksınız? Seçmen yok, sandık yok. Bunların yanı sıra bölgede adli ve idari bürokrasi yok. Halk size demez mi: ‘Vatandaş can derdinde, siz ne derdindesiz?’ diye” sözlerine yer verdi.

10 ili yıkan deprem felaketinde sekizinci gün!

“NE MAYISTA NE HAZİRANDA SEÇİM OLMAZ, OLAMAZ”

Arınç buna  ek olarak, “Ülke bir an evvel seçim stresinden kurtulmalıdır. Ne Mayısta ne Haziranda seçim olmaz, olamaz. Seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım” sözlerini kullandı.

Seçimin ertelenmesine dair 3 başlıkta fikrini de paylaşan Arınç’ın şunları listeledi:

“-Birinci tercihim; Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile 2024 yılı Mahalli İdareler Seçimleri birleştirilebilir. Bunun geçmişte örnekleri vardır. Bu yöntemle halka fazladan tercih hakkı verilecektir.

-İkinci tercihim Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli Seçimleri’nin ötelenerek Kasım 2023’de yapılmasıdır.

-Üçüncü tercihim ise ilk iki seçenekte anlaşılamadığı takdirde tüm siyasi partilerin mutabık kalacağı başka bir tarih üzerinde anlaşma sağlanmasıdır.

Sonuç itibariyle ne olursa olsun bu zaruret hali dolayısıyla seçimler bir defaya mahsus olmak üzere tehir edilmelidir. Seçimleri ertelemeye yönelik teklifim kabul görürse ayrıntılı olarak başka düşüncelerimi de ifade edebileceğim”