Bugün siz emperyalizme uşaklık yaptığınız için… – TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2020 Perşembe 11:07 am - Güncelleme: 27 Ağustos 2020 Perşembe 11:07 am

Evren Özalkuş’un sunduğu Türkiye’nin Geleceği’nin bugünkü konukları; CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem, Emekli Büyükelçi Oğuz Demiralp ve Gazeteci Necdet Saraç oldu.

 

Erdem, AKP’nin pandemi bahanesiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerini yasaklamasını yorumladı.

Pandemi olduğu 30 Ağustos’ta mı akıllarına geliyor? Onun dışında yok mu?” diyen Erdem, “AKP kendi yaratmak istediği yapay tarih paradigmasına hakim kılmak için gerçek tarihi yok etmeye çalışıyor. Gerçek tarih 30 Ağustos’tur. Cumhuriyet, emperyalizmi yenerek kurulmuştur, siz bu tarihsel gerçeği yok edemezsiniz. Bugün siz emperyalizme uşaklık yaptığınız için emperyalizmle hesaplaşmış bir tarihsel gerçekliği asla ve asla ortadan kaldıramazsınız” ifadelerini kullandı.

CHP PM üyesi Eren Erdem: AKP gerçek tarihi yok etmeye çalışıyor?

Demiralp, Doğu Akdeniz’de süren gerilimi yorumladı.

Demiralp, “Tersine 30 Ağustos’u da gündeme getireceksiniz. Bunu tabi bir hamasi bir şey olarak değil, dışarıya yönelik olarak gündeme getireceksiniz. Tarihi hatırlatacaksınız” ifadelerini kullandı.

Emekli Büyükelçi Oğuz Demiralp: 30 Ağustos’u dışarıya yönelik gündeme getirmek gerekiyor, tarihi hatırlatacaksınız

Öztunç, Giresun’daki sel felaketini yorumladı.

Öztunç, “Vatandaşı suçluyor, toprağı suçluyor… Kendileri sütten çıkmış ak kaşık ama kendileri dışında herkes suçlu. Yok böyle bir şey. Yaşadığımız bu sorunların sebebi Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetidir” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç: Yaşadığımız sorunların sebebi Erdoğan ve AKP hükümetidir