‘Bu herkes bize biat etsin anlayışıdır’

Yayın tarihi: 15 Ekim 2020 Perşembe 9:07 am - Güncelleme: 15 Ekim 2020 Perşembe 9:07 am

Necati Doğru bugün yayınlanan yazısında Sözcü gazetesinin yazar ve yöneticilerine verilen cezayı kaleme aldı.

Sözcü yazarı Necati Doğru’nun “Benim için en yüce mahkeme okurlarımın vicdanıdır. Beni okurum 44 yıldır yargılıyor, bir leke sürmedi” diye bitirdiği yazsında Sözcü’ye verilen cezanın AKP iktidarının “Herkes bize biat etsin” anlayışından kaynaklandığını belirtti.

İşte Necati Doğru’nun yazınının ilgili bölümü:

İktidar adamları ile onların ağzına bakan savcılar ile hakimler bize (SÖZCÜ’ye) ve bu bağlamda bana diyorlar ki, “yazarsan hapse girersin”… Ben de onlara diyorum ki, “Asıl yazmazsam kendimi hapse koymuş olurum….”

Beni bunları yazdığım için hapse koymak istiyorlar. Bunları yazmasam “yazıya ihanet etmiş” ve böylece “kalbimi ve beynimi kendi ellerimle hapse koymuş” olurum. O zaman zaten siz okurların karşısına çıkacak yüzüm olmaz. Kızımın, oğlumun, annemin, kız kardeşlerimin, yeğenlerimin, ailemin, komşularımın, dostlarımın gözlerine bakamam.

“Bak SÖZCÜ’yü bile hapse koyacağız… Herkes bize biat etsin… İktidardan korksun…” demeye getiriyorlar. Ne bugünkü iktidarın ve ne de bundan sonra iktidara gelecek olanların karşısında diz çökmem. Haksızlıklar karşısında susmam. Bugüne kadar iktidar ağzıyla konuşmadım ve yazmadım diye bize (SÖZCÜ’ye) ve bu bağlamda bana “leke sürmek” istediler. Rüşvet almaya teşebbüs suçundan mahkum olmuş bir savcının yazdığı uyduruk iddianame ile bana da 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası kestiler.

Benim için en yüce mahkeme okurlarımın vicdanıdır. 8 gazete değiştirdim. Beni okurum 44 yıldır yargılıyor, bir leke sürmedi.

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.