Bu hafta açıklanacak asgari ücrette kritik gelişme

Yayın tarihi: 25 Aralık 2023 Pazartesi 6:53 pm - Güncelleme: 25 Aralık 2023 Pazartesi 6:54 pm

Bu hafta açıklanacak asgari ücret için Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi sunacağı belirtildi. Üçüncü toplantı tarihinin de bu görüşmeden sonra netleşmesi bekleniyor.

Milyonların beklediği ve AKP’nin cuma günü açıklanabileceğini duyurduğu asgari ücret için yapılacak üçüncü toplantıda masaya artık rakam geelecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılında geçerli olacak yeni asgari ücreti belirlemek üzere üçüncü toplantısını, bu hafta yapacak. İlk iki toplantıda, ücret konuşulmadığı açıklandı. Üçüncü toplantıda, yeni ücretin masaya gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Komisyonda, işçi heyetini TÜRK-İŞ, işveren heyetini Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor. İşveren çevrelerinde, yeni yılda asgari ücretin 550 doların üzerine çıkabileceği konuşuluyor. Geniş kesimlerin beklentisi, yüzde 50 zam. Bu oranda zam yapılması durumunda halen 11 bin 402 TL olan asgari ücret, 17 bin 103 TL’ye çıkacak.

Halk TV’den Olcay Dilek’in haberine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a komisyonun çalışmalarına ilişkin bilgi sunacak.

Bu görüşmenin ardından üçüncü toplantının günü ve saati belli olacak. Toplantının, yarın (salı günü) yapılması yüksek olasılık olarak değerlendiriliyor.

Sendikalar, asgari ücret taleplerini TELE1’e açıkladı!

AKP asgari ücret için tarih verdi

Kaynak: TELE1