BtcTurk’e siber saldırı! Kontrol dışı çekimler yapıldı, işlemler durdu

Yayın tarihi: 22 Haziran 2024 Cumartesi 3:58 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2024 Cumartesi 4:00 pm

Kripto para platformu BtcTurk, siber saldırı nedeniyle platformdan kontrol dışı çekimler yapıldığını ve bu nedenle işlemlerin durdurulduğunu açıkladı.

Kripto para platformu BtcTurk, siber saldırıya uğradıklarını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, siber saldırı nedeniyle platformdan kontrol dışı çekimler yapıldığı ve bu nedenle işlemlerin durdurulduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, “10 adet kriptoparanın sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerin bir kısmı etkilendiği” aktarıldı.

BtcTurk’ün internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

“Ekiplerimiz 22 Haziran 2024 tarihinde platformumuzdan kontrol dışı çekimler yapılmasına sebep olan bir siber saldırı yaşandığını tespit etmiştir. Söz konusu siber saldırıdan sadece 10 adet kriptoparanın sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerin bir kısmı etkilenmiş olup, varlıkların çok büyük bir kısmının tutulduğu soğuk cüzdanlarımız güvendedir.

BtcTurk’ün finansal gücü bu saldırıdan etkilenen tutarlarının çok üstünde olup, kullanıcı varlıkları bu kayıplardan etkilenmeyecektir.

Ekiplerimiz konuyla ilgili detaylı araştırmaları gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda resmi makamlar ile de iletişime geçilmiştir. Tedbir olarak kriptopara yatırma ve çekme işlemleri durdurulmuş olup çalışmalarımız en kısa sürede tamamlandıktan sonra kullanıma açılacaktır.”

Salı günü Meclis’te görüşülecek! Kripto paraya hapis cezası geliyor

Kaynak: TELE1