BtcTurk hacklendi iddialarına tepki var

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2021 Pazar 7:00 am - Güncelleme: 15 Mayıs 2021 Cumartesi 12:51 pm

Bir süredir gündemdeki yerini koruyan BtcTurk hacklendi iddialarına yanıt gecikmedi. Türkiye’nin en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan BtcTurk içerisinde neler yaşanıyor?

Kripto para borsaları özellikle son dönemlerde büyük tartışmalara şahit oluyor. İnsanların biriktirdikleri paraları aktardığı borsalar için zor zamanlar yaşanıyor diyebiliriz. Özellikle bazı şirketlerin dolandırıcılık yapması hepsine olan güveni büyük ölçüde azalttı. Şimdilerde ise BtcTurk hakkında kullanıcı bilgilerinin ele geçirildiği iddiası var.

Twitter platformuna yapılan bazı paylaşımlara göre bu kripto para borsası son dönemlerde bazı problemler yaşıyor. Özellikle kullanıcı bilgilerinin açığa çıktığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Gelen son detaylara göre bazı kişilerin verileri çalındı. Şirket ise konuyla ilgili herhangi bir güvenlik ihlali bulunmadığını ifade etti.

BtcTurk

Birçok kullanıcı tarafından bu kripto para borsasının bilgilerinin ele geçirildiği söylenmişti. Bunun üzerine Blockchain uzmanı konu ile ilgili araştırma yaptı. Araştırmalar sonucunda hackerların paylaştığı mail adresinin sisteme kayıtlı olduğu söylendi. Yani gerçekten de kullanıcı verileri ele geçirildi.

 

Twitter üzerinden paylaşımlar yapan Blockchain uzmanı, bazı kişilerin kendisine ulaştığını söyledi. Yayınlanan kullanıcı bilgileri arasında kendilerine ait olanların da yer aldığını ifade etti. Yani bu durum doğrulanmış oldu. Ancak tüm bunlara rağmen BtcTurk durumu inkar etmeye devam ediyor. Ayrıca gerekli hukuki sürecin başlatılacağını ifade ediyor.

BtcTurk yatırımcıları için bazı açıklamalarda bulundu

Kullanıcılar arasında henüz bu durum panik yaratmadı. Ayrıca kesinlikle ortaya çıkan bilgilerin doğru olmadığı ifade edildi. Peki sizce bu kripto para borsası gerçekten de hacklendi mi?