Bozdağ: Tweet attı diye hakkında soruşturma başlatılan yok

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2022 Pazar 7:22 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 2:10 pm

Bir televizyon programında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Türkiye’de tweet attı diye hakkında soruşturma başlatılan bir Allah’ın kulu yok, tweetin içinde yazandan dolayı soruşturma açılıyor” dedi.

Bekir Bozdağ, Kanal 7’deki “Başkent Kulisi” isimli programda Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kararı hakkında konuştu.

“KILIÇDAROĞLU’NUN ‘BİR MAHKEME KARARI VARDIR, BUNUN GEREĞİ YAPILACAKTIR’ DEMESİ LAZIM”

Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kararı tanımıyoruz” sözlerine karşılık olarak, “‘Ben devam eden yargılamalarla ilgili hiç konuşmadım ancak burada bir karar çıktı. Kararlar eleştirilebilir, Kılıçdaroğlu da eleştirilebilir ama bunun temiz dille, saygı içinde olması lazım. Mahkemeyi, kararı tanımıyorum.’ diyor. Türkiye, bir hukuk devleti ise cari hukuka göre mahkemeler karar verdiyse mahkeme kararları derhal uygulanır diye bir amir hüküm varsa hukuk devletini dilinden düşürmeyen birinin ‘Ben beğenmedim, karşıyım, yanlıştır ama bir mahkeme kararı vardır, bunun gereği yapılacaktır.’ demesi icap eder. Hukuktaki yanlışlıkları, eksiklikleri siyaset tamamlayamaz. ‘Yargı kararlarına uymayacağım.’ diyor. Bu, hukuk tanımazlık. Kanunlara uymamak, uymamaya davet etmek Türk Ceza Kanunu’nda suç.” dedi.

ERDOĞAN SAYGI DUYMAMIŞTI

Bozdağ, yargı kararına saygı duyulması gerektiğini ifade etti ama AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında kararını veren AYM’ye saygı duymayacağını açıklamıştı. Erdoğan’ın sözleri şöyle:

“Anayasa Mahkemesi bu şekilde bir karar vermiş olabilir. Ben Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu karara sadece sessiz kalırım o kadar. Ama onu kabul etmek durumunda değilim, bunu çok açık net söyleyeyim ve verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum. Niye? Çünkü ortada bir gerçek var. Bakın bu bir beraat kararı değildir. Bu bir tahliye kararıdır. Aslında onlarla ilgili kararı veren mahkeme kararında direnebilirdi. Eğer kararında direnmiş olsaydı bu bireysel başvuru veya Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu karar boşa çıkacak veyahut da şu anda tahliye edilmiş olan bu kişiler AİHM’e gideceklerdi.”

 

“TWEET ATTI DİYE DEĞİL TWEETTE YAZANLAR YÜZÜNDEN SORUŞTURMA AÇILIYOR”

Bozdağ, eleştirilere yanıt olarak, ”Türkiye’de tweet attı diye hakkında soruşturma başlatılan bir Allah’ın kulu yok, tweetin içinde yazandan dolayı soruşturma açılıyor.” ifadelerini kullandı.

Bekir Bozdağ FETÖ dönemindeki sözlerini tekrarladı