Bekir Bozdağ FETÖ dönemindeki sözlerini tekrarladı

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2022 Cuma 5:09 pm - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 Cuma 5:18 pm

FETÖ’nün en aktif olduğu dönemde de Adalet Bakanı olan Bekir Bozdağ, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu‘na verilen cezaların onanmasının ardından yargıyı eleştiren muhalefeti kınadığını açıkladı. Bozdağ, FETÖ döneminde de yargı eleştirisi yapan muhalefeti Meclis’te kınamış, FETÖ Lideri Fetullah Gülen’i övmüştü.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı ve CHP’li yetkililerin Türk yargısını hedef alan sözlerini kınadığını belirterek, “Ana muhalefet partisi lideri ve yetkililerinin, bekledikleri gibi karar vermeyen yargı görevlilerini tehdit ve hakaretlerle hedef alması asla kabul edilemez.” açıklamasını yaptı. Bozdağ yaptığı paylaşımda, yargı kararlarının siyasi taraftarlığa uygunluğunun değerlendirilemeyeceğini ifade etti.

Adalet Bakanı Bozdağ’ın sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar şöyle:

“Anayasa, kanun ve hukuka uygun vicdani kanaatlerine göre karar veren yargı görevlilerine; ‘Lanet olsun yargınıza’, ‘İntikam duygusuyla haraket ediyorlar’, ‘Siyasi karar veriyorlar’, ‘Saray yargısı’ ithamları ile tehdit ve hakaret edenleri kınıyorum.”

FETÖ DÖNEMİNDE DE ELEŞTİRİLERİ KINAMIŞTI

Bozdağ, FETÖ döneminde de adalet ve yargı eleştirisi yapanları kınamış, şunları söylemişti:

“Burada yargılama yapılıyor. Kişilerin haklarına saygısızlık yapılır. Cumhuriyet savcıları için, yargılayanlar için suç istinadı yapılıyor. Fetullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir insandır. Bu ülkenin mili ve manevi nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şeyi de açık. Herhangi bir savcının kararı olmadan çete derseniz yargılama yapmış olursunuz.”

Canan Kaftancıoğlu’nun aldığı cezalar onandı

 

Gezi açıklaması yapan Bozdağ’a Ahmet Şık’tan FETÖ hatırlatması

CHP’li vekilde Bakan Bozdağ’a: Soylu o siyasetçi hakkında neden işlem yapmadı?