Bozdağ konuştukça batıyor! Şampanya sözleri birleştiriciymiş

Yayın tarihi: 29 Nisan 2023 Cumartesi 10:40 am - Güncelleme: 29 Nisan 2023 Cumartesi 10:48 am

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ seçimle ilişkin tepki çeken “Ya şampanya ya seccade” sözlerini savundu. “Bizim söylediğimizde ne var?” diyen Bozdağ ‘birleştirici bir dil’ kullandığını öne sürdü.

Adalet Bakanı ve AKP’nin Şanlıurfa milletvekili adayı Bekir Bozdağ “şampanya” açıklamasının ayrıştırıcı olmadığını savundu.

Bozdağ, bir konuşmasında Millet İttifakı’nı eleştirirken “14 Mayıs’ın akşamı Türkiye’de iki fotoğraftan biriyle karşılaşılır. Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler olacak” ifadelerini kullanmıştı.

Anayasa suçu işleyen Bekir Bozdağ, FETÖ’nun en büyük savunucusuydu

‘BİZİM SÖYLEDİĞİMİZDE NE VAR?’

Bozdağ tepki çeken ifadelerine ilişkin Haber Global yayınında konuştu ve şöyle dedi: “Bizim söylediğimizde ne var? Seçim olduğu gün, akşam seçim sonuçlarını insanların nasıl kutlayacağına dair bir değerlendirme. Onlar bunu istismar ediyorlar. ‘Bak ayrıştırıyor, bak kutuplaştırıyor.’ Çok net söylüyorum. Biz ayrıştırma, kutuplaştırma dili hiçbir yerde kullanmıyoruz, kullanmadık da. Birleştiren bir dil kullanıyoruz.”

‘Ya şampanya ya seccade’ diyen Bozdağ’a tepki yağdı, AKP’li Yıldırım ve Zeybekci’nin sözleri yeniden gündem oldu

‘KİMSE BİR ÖRNEK GÖSTEREMEZ’

Bozdağ şöyle devam etti: “AK Parti 20 yıldır iktidarda. Bize aralıksız hep söylediler, ‘Yaşam tarzına müdahale edecek, şöyle olacak, böyle olacak’. Biz, 20 yıldır hem Türkiye’nin kudretli bir iktidarıyız hem de yerel yönetimlerde iktidarız. Kimin yaşam tarzına müdahale edilmiş? Kime, hukuka aykırı bir müdahale söz konusu? Kimin giyimine, kuşamına, yemesine, içmesine, eğlenmesine karışılmış? Kimse bu noktada bir örnek gösteremez.”

İMRALI İDDİASI YALAN DEDİ

Bozdağ, AKP temsilcilerince Abdullah Öcalan’la görüşme yapıldığı iddiasına ilişkin ise “Ellerinde ne varsa koysunlar ortaya. siyaseten kendilerine istismar edecek konu bulamayınca orada görüşme yapılacak bilmem ne deyip konuşuyorlar, çok net, yalan yalan yalan” diye konuştu.

‘Seni Adalet Bakanı yapana hiçbir şeyimi emanet etmem’