Böylesi sadece Türkiye’de olur! Kupa maçına çıkmadan kupadan elendiler

Yayın tarihi: 7 Eylül 2023 Perşembe 2:40 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2023 Perşembe 2:44 pm

Ziraat Türkiye Kupası‘na kura aşamasında veda eden 12 Bingölspor ve Hakkarispor, TFF‘ye itirazda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Bölgesel Amatör Lig takımlarını bilgilendirme ve kura çekimi toplantısında Hakkarispor ve 12 Bingölspor’un Ziraat Türkiye Kupası için çekilecek olan kuradan çıkarıldığını duyurdu. Bu alışılmışın dışındaki uygulamayla iki kulüp, 1. tur kura çekiminde takım sayısının fazlalığı nedeni ile maça çıkmadan kupaya veda etti.

İki kulüp yaşanan bu şaşırtıcı gelişmenin ardından TFF’ye itiraz etti. Duruma tepki gösteren 12 Bingölspor Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan, karardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

12 Bingölspor Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan

Özturan, takımın kupaya katılım hakkının ellerinden alındığı belirterek şöyle konuştu:

“Bu sezon için Bölgesel Amatör Ligi müsabaka fikstürü henüz açıklanmamışken, teknik ekip ve futbol takımı hazır hale getirilmiş, tesisler ve idari kadro güçlendirilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Kupası bilgilendirme ve kura çekimi toplantısında, 12 Bingölspor’un kupaya katılma hakkı ellerinden alınmıştır. Bu, sezon başlamadan önce herhangi bir hazırlık yapmamış takımlara katılma izni verilirken, 12 Bingölspor gibi ciddi bir hazırlık yapmış bir kulübe yapılan bir haksızlık olarak görülmektedir. Bu nedenle TFF’nin bu yanlış uygulamadan vazgeçmesi gerekmektedir.”

TFF’den UEFA’ya final başvurusu! Beşiktaş Stadyumu önerildi