BOTAŞ’tan doğal gaz zammı savunması!” Asgari düzeyde bir düzenleme”

Yayın tarihi: 1 Haziran 2022 Çarşamba 7:24 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2022 Çarşamba 7:24 pm

AKP iktidarının ekonomi politikaları sebebiyle iğneden ipliğe kadar her şeye zam gelmeye devam ediyor. Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), dün yapılan doğal gaz zammını tüketicilere ‘asgari düzeyde’ yansıtıldığını iddia etti.

Türkiye Varlık Fonu’na devredildiğinden beri zarar eden BOTAŞ, dün konutta kullanılan doğal gaza yüzde 30 yaptı. Böylece konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine haziranda uygulanacak satış fiyatı, bin metreküp doğalgaz için 3 bin 264 lira oldu. BOTAŞ,  1 Nisan’da da konutta kullanılan doğal gaza yüzde 35 zam yapmıştı.

BOTAŞ Varlık Fonu’na devredildiğinden beri zarar ediyor

Şirket, ardı arkası kesilmeyen zamları ise “asgari düzeyde bir düzenleme” olduğu iddiasıyla savundu.  BOTAŞ’ın dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatlarını bahane ettiği savunması şöyle:

“Bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları bugüne kadar tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır. 1 Haziran itibarıyla tüketicilerimizi imkanlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde doğalgaz satış fiyatlarında bir düzenleme yapılması zorunluğu ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda, 1 Haziran’dan geçerli olmak üzere, sanayide kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 10,23, elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 16,28, konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 30 artış yapılmıştır. Bu artışlara rağmen özellikle konutlarda kullanılan doğalgazda tüketicilerimize destek verilmeye devam edilmektedir.”

Haziran da zam yağmuruyla başladı! Doğalgaz, elektrik, akaryakıt, alkol….