Boris Johnson adaylıktan çekildi

Yayın tarihi: 24 Ekim 2022 Pazartesi 6:39 am - Güncelleme: 24 Ekim 2022 Pazartesi 6:39 am

İngiltere’nin eski Başbakanı Boris Johnson, Liz Truss’ın istifa etmesi ile yeniden başlayan başbakanlık yarışından çekildiğini duyurdu.

İngiltere’de Başbakan Liz Truss’ın istifasının ardından Muhafazakar Parti liderliği ve aynı zamanda başbakanlık yarışı tekrar başladı. Eski maliye bakanı Rishi Sunak’ın adaylığını resmen açıklamasının ardından, aday olmasına kesin gözüyle bakılan eski Başbakan Boris Johnson, yarıştan çekildi.

Johnson, yaptığı yazılı açıklamada, Muhafazakar Parti’nin 2024’te bir zafer elde etmesi için kendisinin iyi bir konumda olduğuna inandığını vurgulayarak, parti liderliğine adaylığını koyabilmesi için de gerekli olan 102 milletvekilinin desteğini de aldığını ifade etti.

‘DOĞRU ZAMAN DEĞİL’

Johnson, bu durumda adaylığını koyabileceğini ve başarılı olma şansının da yüksek olduğunu belirtmesine karşın, “Ancak, son günlerde ne yazık ki bunun yapılacak doğru şey olmayacağı sonucuna vardım. Parlamentoda birleşik bir parti olmadıkça etkili bir şekilde yönetemezsiniz” dedi.

Parti liderliği için resmen adaylığını açıklayan Rishi Sunak ve Penny Mordaunt’la görüştüğünü söyleyen Johnson, şöyle devam etti:

“Çünkü ulusal çıkarlar için bir araya gelebileceğimizi umuyordum. Ne yazık ki bunu yapmanın bir yolunu bulamadık. Bu nedenle, korkarım ki en iyisi adaylığımın ilerlemesine izin vermemem ve başarılı olana desteğimi vermem. Takdim edeceğim çok şey olduğuna inanıyorum ama maalesef bu doğru zaman değil.”

İngiltere’yi sallayan istifa! Liz Truss’un başbakanlığı 45 gün sürdü