En borçlu belediye ihaleye giriyor! Çocuklara bisiklet için ‘namaz’ kampanyası

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2022 Perşembe 10:02 am - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 1:32 pm

AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi yaz mevsiminde 40 gün boyunca sabah namazına giden çocuklara bisiklet hediye etmek için ihaleye çıkıyor. 40 bin bisikletin alınacağı ihalenin açık teklif usulü yapılacağı belirtildi.

Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre, Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında gösterilen AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsiminde 40 gün sabah namazına giden 7-14 yaş arası çocuklara hediye etmek için bisiklet ihalesine çıkıyor. Açık teklif usulü ile yapılacak ihalede 40 bin bisiklet alınacak. İhaleye son başvuru tarihi ise 6 Haziran olarak belirlendi.

AİLELER DAHA ÖNCE HEDİYE EDİLEN BİSİKLETLERİ SATIŞA ÇIKARMIŞTI

2018 yılında da AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Müftülüğü öncülüğünde düzenlenen “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi kapsamında hediye olarak dağıtılan 44 bin bisikletin büyük bölümü aileler tarafından e-ticaret sitelerinde satışa çıkarılmıştı. O dönemde yapılan projenin maliyeti ise 24 milyon lira olarak açıklanmıştı.

AKP’li Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay proje hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:
“Çocuklarımız cami ve cemaatle buluştu. Cemaatimiz için de önemli bir hatıra oldu. Camilerimiz, çocuk sesleri ve koşuşturmalarına alıştı. Bu görüntü de camilerimizin hayatın merkezi haline geldiğini bir kez daha göstermiş oldu.”

PANDEMİ NEDENİYE YAPILAMAMIŞTI

AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ihaleye ilişkin “İhale yaz aylarında iki ay boyunca 40 gün sabah namazına giden çocuklara bisiklet hediye ettiğimiz ‘Güle Oynaya Camiye Gel’ projesi kapsamında yapılacak. 2018 yılında başlattığımız projeyi pandemiden dolayı yapamadık. Bu sene yeniden ihaleye çıkılacak” dedi.

AKP’li Konya Belediyesi’nin ihale oyunu ortaya çıktı