AKP’li Konya Belediyesi’nin ihale oyunu ortaya çıktı

Yayın tarihi: 3 Aralık 2021 Cuma 3:45 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2022 Perşembe 11:28 am

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

Sayıştay raporunun açıklanmasından sonra AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’ndeki usülsüzlükler ortaya çıktı.

AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’nin  Konbelspor A.Ş’ye ait olan iki adet sosyal tesisin ihale yapılmadan sadece yönetim kurulu kararıyla sözleşmesinin uzatıldığı ortaya çıktı.

Sayıştay tarafından yayınlanan raporda “Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletme hakkı verilen bazı yerlerin üçüncü kişilere kiralanmasında ihale yapılmadığı ve devre konu edilemeyecek yerlerin işletme hakkının verildiği tespit edilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

İşte Sayıştay raporunun ilgili bölümü:

Büyükşehir Belediyeleri, meclis kararı ile belirlenecek süre ve bedelle, belediye veya bağlı kuruluşlarının %50’sinden fazlasına ortak olduğu şirketler ile bu şirketlerin %50’sinden fazlasına ortak olduğu şirketlere, hafriyat sahalarını, toplu ulaşım hizmetlerini, sosyal tesisler, büfe, otopark ve çay bahçelerinin işletme hakkını devredilebilmektedir.

Devredilen bu yerlerin, üçüncü kişilere kiralanması durumunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre ihale yapılması gerekmektedir.

İdare tarafından işletme hakkı devredilen yerlere ilişkin yapılan inceleme neticesinde;  Konbelspor A.Ş.’ ye verilen 2 adet sosyal tesisin 2017 tarihine dek ihale suretiyle üçüncü kişilere kiralandığı, bu tarih itibariyle biten sözleşmelerin ihale yapılmaksızın Yönetim Kurulu Kararı’yla uzatıldığı, Konya Sanat Kültür ve Spor Faaliyetleri A.Ş.’ye, Konya Güvenlik Hizmetleri, A.Ş.’ye ve Konya Ağaç Park Bahçe ve Peyzaj Hizmetleri A.Ş.’ye idari bina verildiği, Konbeltaş A.Ş.’ye ise oteli işletme hakkının devredildiği,Tespit edilmiştir.

YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Sayıştay raporunda yansıyan gelişmesinde usulsüzlüklerin yıl içerisinde düzeltileceği bildirilmiş. Konu hakkında Sayıştay raporunda “Kamu idaresi de bulgumuzda belirtilen hususlara iştirak etmiş olup gerekli düzeltmelerin bir kısmının yapıldığını, diğerlerininse yılı içinde tamamlanacağını belirtmiştir.” ifadeleri dikkat çekti.

Şehir hastanelerindeki bir usulsüzlük daha ortaya çıktı!