Bora Erdin: Merkez Bankası FETÖ’den el konulan binada kiracı

Yayın tarihi: 4 Aralık 2023 Pazartesi 10:24 am - Güncelleme: 4 Aralık 2023 Pazartesi 10:24 am

Gazeteci Bora Erdin, Merkez Bankası’nın İstanbul Ümraniye’de FETÖ’den el konulan bir binada kiracı olduğunu söyledi.

Gazeteci Bora Erdin, TELE1 ekranlarında Bilge Yurtdagülen’in sunduğu “Gerçek Haber Gerçek Ekonomi” isimli programda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Bora Erdin, İstanbul Ataşehir’de kurulan Finans Merkezi’nin zamanında açılmaması nedeniyle İstanbul Ümraniye’de geçici olarak FETÖ’den el konulan bir binaya kiraya geldiğini ve Finans Merkezi açılmasına rağmen aynı binada kiracı olarak kalmaya devam ettiğini söyledi.

Erdin şunları söyledi:

“Ataşehir’de yapılan bir gayrimenkul projesi olan ama bize “Finans Merkezi” olarak pazarlanan kamu kurumlarının merkezlerinin getirildiği projede 2018 yılında Merkez Bankası, Ümraniye’de bir binaya taşındı. Kiraya geldi. Altı ay öncesinde de Merkez Bankası yönetimi çalışanlarına bir elektronik posta yolladı. Dedi ki önümüzdeki ay peyder pey İstanbul’a taşınıyoruz. Fakat Finans Merkezi’nin biteceği hesaplanıyordu. Finans Merkezi biteceği planlanan sürede bitmediği için bizim devletimiz yani Merkez Bankası İstanbul’a kiraya geldi. Kiraya geldiği bina daha önce FETÖ’den el konmuş bir şirketin kayyum tarafından yönetilen binası. Burada halen kiracı. Finans Merkezi açıldı hesapta Merkez Bankası kira ödemeye devam ediyor.”

Anadolu Ajansı çalışanlarını isyan ettiren taşınma! Binanın sahibi Yeşildağ iddiası

Kaynak: TELE1