Bolu Belediye Başkanı ile Can Dündar arasında ‘Mültecilere 10 kat zam’ tartışması

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2021 Salı 9:08 am - Güncelleme: 27 Temmuz 2021 Salı 9:39 am

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın göçmenlerle ilgili tartışma yaratan kararı sosyal medyada tepki topladı. Özcan’a tepki veren isimlerden biri de Can Dündar oldu.

Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan, kentte yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağını açıkladı.

İLGİLİ HABER| Bolu Belediye Başkanı: Yabancılardan 10 kat daha fazla ücret alacağız

Özcan’ın tartışma yaratan kararı sosyal medyada ‘ırkçılık’ olarak yorumlanırken, gazeteci Can Dündar da “Sayın Başkan, dilerim hiçbir zaman, savaşta yanan bir ülkeden canınızı, ailenizi kurtarıp başka bir ülkede “misafir” olmak ve böyle düşmanca dışlanmak durumunda kalmazsınız.” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Özcan ise Dündar’ın tweet’ini alıntılayarak “Akıl alacağım son insan, memleket sevdalıları Silivri zindanlarında yargılanırken, yurtdışına kaçan Can Dündar’dır. Biz her şeyin bedelini ödemeye hazırız…Kaçmadan, memleketimizde…” diye yanıt verdi.

Dündar’a destek ise Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi Başkanı Kemal Özkiraz’dan geldi. Özkiraz “Dündar kaçak değil zorunlu sürgün” dedi.