Boğaziçi’nde İİBF’nin dışarıdan atanan dekanı kendini 3 bölüme başkanı yaptı!

Yayın tarihi: 9 Ocak 2023 Pazartesi 7:05 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2023 Pazartesi 11:45 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu’nun kayyum rektör olarak atandığı Boğaziçi Üniversitesi’nde sular Bulu’nun görevden alınmasına rağmen durulmuyor. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) dekanlığına üniversite dışından atanan Murat Önder, kendisini siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümüne vekaleten başkan olarak atadı. Önder, dekanlık, iki bölümün başkanlığı ve senatoyla üniversite yönetim kurulu üyeliği koltuklarına sahip.

Boğaziçi’nde seçimle gelen eğitim fakültesi dekanı Prof. Dr. Yasemin Bayyurt, fen-edebiyat fakültesi dekanı Prof. Dr. Özlem Berk Albachten ve iktisadi ve idari bilimler fakültesi dekanı Prof. Dr. Metin Ercan, 19 Ocak’ta görevden alınmıştı. Mart başında, bu fakültelere farklı üniversitelerde görevli dışarıdan dekan atanmıştı. Bu dekanlardan birisi de İİBF’ye atanan ve kadrosu Boğaziçi Üniversitesi’nde olmayan Prof. Dr. Murat Önder.

LGBTİ bayrağı açan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri hakkında karar

3 BÖLÜMDE BAŞKAN

Önder, fakültedeki üç bölümden ikisi olan işletme ve ekonomi bölümlerine kendisini bölüm başkanı olarak atamıştı. Geçtiğimiz hafta ekonomi bölüm başkanlığından istifa eden Önder, şimdi de kendisini siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölüm başkanlığına atandı. Normalde, bölüm başkanları, bölüm içerisinde düzenlenen seçimle göreve geliyor. Murat Önder ayrıca, senato ve üniversite yönetim kurulu üyesi. Önder, böylece bir yıl içerisinde dekanı olduğu fakültedeki üç bölümün üçünde de başkanlık görevi yaparak Boğaziçi Üniversitesi tarihinde bir ilke imza atmış oldu.