Boğaziçi’nde dersleri engellenen Feyzi Erçin çadırda ders verdi

Yayın tarihi: 1 Haziran 2021 Salı 3:33 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2021 Salı 3:33 pm

AKP’li Cumhurbaşkan’ı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesine atanan Kayyum Rektör Melih Bulu tarafından derslerine son verilen Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi Feyzi Erçin öğrencilerin kurduğu çadırda ders anlattı.

 

Prof. Dr. Melih Bulu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne atanmasının ardından başlayan direniş 148 gündür sürüyor. Öğrenciler rektörlük önünde çadır kurup açık ders yapıyor ya da etkinlikler düzenliyor. Akademisyenler de 99 gündür saat 12’de rektörlük önünde sırt dönme eylemi yapıyor. Mezun öğrenciler ise, eyleme internet üzerinden katılıyor.

Boğaziçi’nde dersleri engellenen akademisyen: Gerekçe ahlakla bağdaşmıyor

Direnişin 147’nci gününde Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü hocası Feyzi Erçin’in sekiz yıldır sürdürdüğü derslerine ‘Öğrencilere verdiği harf notlandırmasında sorun görüldüğü ve eğitim ve öğretim kalitesini olumsuz yönde etkilediği’ gerekçesiyle Bulu’nun yardımcısı Prof. Dr. Naci İnci tarafından son verildi. Öğrencilerin Erçin için yaptığı eyleme polis müdahale etti. Müdahalenin ardından Feyzi Erçin direniş çadırında ders işledi.