Mahalleden Boğaziçi’ne tencere tava havasıyla destek

Yayın tarihi: 1 Şubat 2021 Pazartesi 9:34 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2021 Pazartesi 9:35 pm

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin gözaltına alınmasına ilişkin tepkiler sürüyor. Hisarüstü’nde oturan yurttaşlar, evinin camından çıkarttıkları tencere tava sesiyle öğrencilerin direnişine destek verdi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan AKP’li Melih Bulu’ya karşı direniş sürüyor. Polis bugün eyleme müdahele ederek çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı. Öğrencilerin gözaltına alınmasıyla ilgili yurdun dört bir yanından tepki yükseldi. Hisarüstü’nde yaşayan yurttaşlar ise evinin camından tencere ve tavayla Boğaziçili öğrencilerine destek verdi.

HDP’Lİ KEMALBAY, 35-40 ÖĞRENCİNİN GÖZALTINA ALINDIĞINI İDDİA  ETTİ

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da öğrencilere destek için üniversite kapısına geldi. Polis amiri, Kemalbay’ı “kalabalığın kendisi yüzünden olduğu”nu söyledi. Öğrencilere desteğe gelen Kemalbay’ın verdiği bilgiye göre üniversiteye gelmek isteyen 35-40 öğrenci Etiler’de gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi’nde Cuma günü öğrenciler tarafından hazırlanan bir sergide, üzerinde Kabe’nin de olduğu bir resmin yer almasının ardından iki öğrenci tutuklandı. Tutuklananların Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olduğu açıklandı. “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak” suçlamasıyla gözaltına alınan diğer 3 kişiden biri serbest bırakıldı, ikisi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Üniversite öğrencileri, tutuklamalar sonrası bugün protesto eylemi çağrısı yaptı. Çağrıda, “Milli ve dini hassasiyetler bahane edilerek arkadaşlarımız tutuklanırken göz önüne alınmayan Covid tedbirleri bugün uygulanacakmış. Basın açıklamamızı yasaklamak için Covid bahane olarak kullanılmaktadır. Basın açıklamamız yasaklanamaz!” denildi.

Boğaziçi Üniversitesi önündeki protestoya polis müdahalesi: Gözaltılar var!

Boğaziçi öğrencilerine ‘aşağı bakmadıkları’ gerekçesiyle gözaltı!