Boğaziçililer tarafından asılan “Özgür ve Özerk Üniversite” afişleri yırtıldı

Yayın tarihi: 18 Ocak 2022 Salı 10:40 am - Güncelleme: 18 Ocak 2022 Salı 10:40 am

Boğaziçi İçin Mezunlar Girişimi (BUİM) tarafından kiralanarak asılan “Özgür ve Özerk Üniversite” temalı afişler, akşam saatlerinde kendilerini “görevli” olarak tanıtan kişiler tarafından söküldü.

23 Ocak’a kadar kiralandığı bildirilen reklam panolarına asılan “Özgür ve Özerk Üniversite” temalı afişler, akşam saatlerinde kendilerini “görevli” olarak tanıtan kişilerce yırtıldı.

Boğaziçi İçin Mezunlar Girişimi’nin (BUİM) Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün billboardlara asılan ve “Özgür ve Özerk Üniversite” talebimizi duyuran afişler kimliği belirsiz kişilerce tahrip ediliyor. Güçlü direnişimiz karşısında zorbalık ve kaba kuvvet dışında bir tepki gösteremeyenlere mesajımızdır: Asla #KabulEtmiyoruzVazgecmiyoruz” ifadeleri kullandı.

Boğaziçi TV’nin Twitter hesabından da “Dün gece Etiler Hisarüstü Ulus civarı asılan Özgür Özerk Akademi billboardları kendilerini görevli olarak tanıtan kişiler tarafından yırtıldı” açıklaması yapıldı.

Billboardlara asılan afişlerde görseller eşliğinde şu ifadeler yazılıydı:

“Özgür ve özerk üniversite idealimizden ve ilkemizden vazgeçmiyoruz” “Özgür, özerk ve demokratik üniversite için Boğaziçi bir yıldır direniyor”

Milli Beka Hareketi’nden Sezen Aksu’nun evinin önünde gece yarısı protestosu