Boğaziçi Üniversitesi davasında öğrencilere ceza yağdı!

Yayın tarihi: 3 Şubat 2023 Cuma 3:47 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2023 Cuma 4:44 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum Rektör olarak atanan Naci İnci’yi protesto eden 14 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin yargılandığı davada karar çıktı. Hakim, E. K.’yı “kamu görevlisine hakaret” suçunda 1 yıl 2 ay, Ersin Berke Gök’ü “kamu malına zarar vermek” suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer 12 öğrenciye ise 6’şar ay hapis cezası verildi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Naci İnci’yi “kayyum” olarak nitelendiren akademisyen ve öğrencilerin eylemleri nedeniyle açılan dava karara bağlandı. Duruşma sırasında izleyici sıralarından tepki sesleri yükselmesi üzere mahkeme başkanın talimatıyla salona çevik kuvvet girdi. Polis, izleyicileri salondan çıkardı.

SALON BOŞALTILDI

Duruşmada öğrencilerin avukatları usule ilişkin itirazlarını sundu, “Onlar giderilmeden esasa ilişkin savunma yapmayacaklarını” söyledi. Hakim, avukatların talebini reddetti ve seyircilerden tepki geldi salonun boşaltılmasına karar verdi. Yine savunma avukatlarından birisini usule ilişkim eksikliklerin giderilmesi konusunda ısrar ettiği için dışarı çıkarılmasına karar verdi. Salona polislerin girdiği ve duruşmayı takip edenleri dışarı çıkartmaya çalıştığı belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi davasında öğrencilere 25 yıl hapis istemi!

CEZA ÇIKTI

Hakim, E. K.’yı “kamu görevlisine hakaret” suçunda 1 yıl 2 ay; Ersin Berke Gök’ü “kamu malına zarar vermek” suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer 12 öğrenciye ise 6’şar ay hapis cezası verildi.

“BOĞAZİÇİ AYAKTA KAL”

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri, aileleri ve mezunları adına Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada “Bizler akademisyenler, mezunlar, aileler, öğrenciler olarak 14 öğrencimizin arkasında ve hukuksuzluğun karşısındayız. Öğrencilerimize dokunma, hukuksuzluğun karşısındayız. Mücadelemizden vazgeçmiyoruz, Boğaziçi ayakta kal” ifadelerine yer verildi.