Boğaziçi Ekonomi Bölümü Başkanı: Türk öğrenciler yabancı kontenjanı kılıfında üniversiteye sokuluyor

Yayın tarihi: 1 Eylül 2022 Perşembe 11:43 am - Güncelleme: 1 Eylül 2022 Perşembe 3:10 pm

Soruşturma açılarak üç aylığına görevden uzaklaştırılan Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, yabancı öğrenci kontenjanından Türk vatandaşlarının sınavsız olarak üniversiteye yerleştirildiğini söyledi. Zenginobuz, “Öğrencilerin sınavsız olarak okula alınmasına karşı çıktığım için görevden alındım” dedi. 

AKP iktidarının Türkiye’nin en iyi üniversitesi olan Boğaziçi’ne uyguladığı sistematik baskı politikası artarak devam ediyor. Kayyum rektörlük, akademisyen Can Candan’ı okuldan uzaklaştırmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz’a soruşturma başlatarak görevden 3 ay boyunca uzaklaştırdı.

Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, HaberTürk’te Fatih Altaylı’nın konuğu olarak Boğaziçi’den uzaklaştırma sürecini anlattı. Zenginobuz şunları dile getirdi:

Boğaziçi’nde atanmış rektör kıyımı! ‘Boğaziçi bizim olmayacaksa yok olsun diyorlar’

“Yabancı öğrenci kontenjanı… Şimdi her yıl bölümlerimiz yurt dışı yabancı öğrencilerin başvurusu için kontenjan açar. Biz açmıyorduk ekonomi olarak. İki üç bölüm açmıyor fakat bu son derece önemli. Bir tarafta yıllarını vermiş 600 iğne deliğinden geçerek gelenler var. Ve dışarıdan olduğunu söylenenler var.

Bakın benim görevimi yapmadığımı söyleyen iktisat bölümüne kabul edilen iki kişinin okudukları liselerine ve isimlerine bakın.

“YÖK BOĞAZİÇİ’NE SALDIRILARIN DESTEKÇİSİ”

(Amerika doğmuş mesela Türk vatandaşlığı var?) Öyle bile değil. Bakın Boğaziçi’ne girmek çok zor. 100 bin dolarlık eğitimi bedava alıyorsunuz. Biz dedik zamanında kontenjan açmayın. Dışarıda SAT denilen sınav var. Nasıl alındıkları bilinmiyor. FETÖCÜ’ler bunların uzmanıydı biz o zaman kestik zaten. Bunlar yabancı değil Türk. Biz YÖK’e de şikâyet edeceğiz ama YÖK yok şuan. Boğaziçi’ne saldırıların destekçisi. Biz kime şikayet edeceğiz. (Türk öğrenciler yabancı kontenjan kılıfında Boğaziçi’ne sokuluyor) Evet.”

Prof. Dr. Ünal Zenginobuz: Bakkal dükkanı açar gibi fakülte açılamaz