Bodrum Kalesi’nde iş kazası: 1’i ağır 2 işçi yaralandı

Yayın tarihi: 26 Ekim 2020 Pazartesi 7:30 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2020 Pazartesi 7:30 pm

Bodrum Kalesi’ndeki restorasyon çalışmaları sırasında 10 tona yakın çakıl taşı, 2 işçinin üzerine yağdı. İş kazası sonucunda 1’i ağır 2 işçi yaralandı.

Restorasyon çalışmalarının devam ettiği Bodrum Kalesi’nde çakıl dolu çuvallar vinçle taşındığı esnada, çuvallardan biri içindeki malzemenin ağırlığına dayanamayıp yırtıldı. Yırtılan çuvaldan dökülen çakıllar yerdeki işçilerin üzerine yağdı. İş kazasında 1’i ağır 2 işçi yaralandı.

İhbar üzerine sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. 112 Acil Sağlık ambulanslarına alınan yaralılar, ilçedeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

“40 METRE YÜKSEKLİKTEN 2 İŞÇİMİZİN ÜZERİNE DÖKÜLMÜŞ”

İş kazasının yaşandığı alana gelen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras incelemelerinin ardından Bodrum Gündem’e konuştu. “Kalede daha önce de yaptığımız ziyaretlerde görüyorduk, bütün önlemler alınıyordu.” diyen Aras, şöyle konuştu:

“2 işçimiz yaralanmış, bir tanesi ağır yaralı. Bütün temennimiz bir an önce sağlığına kavuşması. Kale’de daha önce de yaptığımız ziyaretlerde görüyorduk, bütün önlemler alınıyordu. Çok iyi çalışan bir sistemdi fakat bir kaza meydana geldi. Vinç tarafından çuval yırtılınca, çakıl taşları aşağıya akmış ve 40 metre üzerinden 2 tane işçimizin üzerine düşmüş”

Öte yandan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.