Blizzard sunucuları kuşatma altına alındı

Yayın tarihi: 20 Mart 2023 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 18 Mart 2023 Cumartesi 10:16 am

Oyuncular beta sürümüne akın etti ve bu da sunucularda probleme neden oldu. Diablo 4 betasına girmek için sıra beklemek gerekiyor, oyuna girmeyi başarabilen oyuncuların bağlantısı kesilebiliyor.

Haftalardır beklenen tarih geldi, çattı. Sonunda Diablo 4‘ün betası, ön sipariş veren oyunculara açıldı. Fakat yoğun ilgiden dolayı sunucularda sorunlar yaşanıyor. Betayı oynamaya çalışanlar kuyruklara atılıyor ve uzun süre bekleyebiliyor. Bazı kullanıcılar oyuna girmek için saatlerce beklediklerini söyledi. Oyunun betasına girmeyi başarabilen bazı oyuncuların da bağlantısı kesilmiş. Hatta sosyal medyada yazılanlara göre Play tuşuna bastıklarında hatayla karşılaşıp, yeniden bekleme kuyruğuna atılanlar var. Beta sürümünde hatalarla, problemlerle karşılaşmak son derece normal. Blizzard, sorunların ne olduğunu görüp, Diablo 4’ün tam sürümünde önlemini alacaktır.

Oyunun beta aşamasında karakterini geliştirip, yeterince ilerleyen oyuncular için özel ödüller kazanacak. Bu ödüllerden bir tanesi kırmızı battaniyeye sarılmış, sevimli kurt yavrusunu içeren sırt çantası. Diablo gibi korkutucu ve karanlık atmosferi olan oyun için tatlı bir kozmetik ödül diyebiliriz. Kurt yavrusu kozmetiği ödülünü açmak için beta testinde karakteri 20. seviyeye getirmek gerekiyor. Oyuncular bu kozmetik eşya dışında unvanlar da kazanacak.

Diablo 4

Oyun, Diablo 2’nin sevilen kısımlarını kendisine katan, Diablo 3’ün eleştirildiği noktalarından uzaklaşan yapıya sahip. 4. oyunda Barbarian, Sorceress, Druid, Rogue ve Necromancer olmak üzere 5 karakter sınıfı yer alıyor. Her karakterin görünümü de özelleştirilebiliyor. Bununla birlikte 4. oyunda seride bir ilk olarak binekler yer alıyor.

Uzaylı olduklarını iddia eden insanlara psikolog yorumu!

 

Geçtiğimiz gün Activision Blizzard Yöneticisi Rod Ferguson, Diablo 4’ün ilk günden Xbox Game Pass’e gelmesi hakkında bir açıklama yaptı. Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması haberleri çıktığından bu yana, Diablo 4 ve birçok Blizzard oyununun ilk günden Xbox Game Pass’e geleceğine dair söylentiler çıkmıştı. Ferguson, “Diablo 4’ün Game Pass’e geleceğine dair bazı sorular alıyorduk. Böyle bir planımızın olmadığını bilmenizi isterim” dedi. Böylece iddiaları da yalanlamış oldu.