Bitlis’te 3 yaşındaki çocuğun kulağından 23 adet canlı kurtçuk çıkarıldı! “Kırsal kesimde yaşayanlarda sıklıkla görülür”

Yayın tarihi: 20 Eylül 2023 Çarşamba 11:27 am - Güncelleme: 20 Eylül 2023 Çarşamba 11:27 am

Bitlis’te hastaneye götürülen 3 yaşındaki bir çocuğun kulağından 23 adet canlı kurtçuk çıkartıldı. Operasyonu gerçekleştiren uzman doktor, kurtçuk hastalığının kırsal kesimde yaşayanlarda sıklıkla görüldüğünü söyledi.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan 3 yaşındaki çocuğun ailesi, çocuğu Tatvan Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Burada yapılan muayenede dış kulak yolunda 23 adet kurtçuk tespit edildi. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doktor Gamze Öztürk Yılmaz tarafından yapılan müdahalenin ardından kulağındaki kurtçuklar çıkarılan çocuğun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Genellikle kırsal kesimlerde yaşayanlarda ve hayvancılıkla uğraşanlarda görüldüğünü söyleyen Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Hastanemize 3 yaşındaki çocuk hastanın polikliniğimize dış kulak yolunda hareket eden kurtçukların görülmesi üzerine babası tarafından getirildi. Mikroskop eşliğinde dış kulak yolunda 23 adet canlı kurtçuk çıkarttık. Dış kulak yolunu yıkadıktan sonra Antibiyoterapi yöntemiyle yakın takibini yapmaktayız. Hastamız biraz geç getirilmişti. Hastamızın şuan sağlık durumu iyi ve 2 günde bir yakın takibini sağlıyoruz. Bu kurtçuk hastalığına ‘miyazis hastalığı’ demekteyiz. Özellikler zihinsel engelli bireylerde ve çocuklarda görülür ve kırsal kesimde yaşayanlarda sıklıkla görülür.” 

Deprem bölgesinde musluklardan canlı kurtçuk aktı