Bitcoin korku endeksi yavaş yavaş kayboluyor

Yayın tarihi: 24 Kasım 2021 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 22 Kasım 2021 Pazartesi 4:27 pm

Bitcoin korku endeksi yatırımcılar için büyük bir öneme sahip. Eğer genel olarak piyasada korku havası hakim olursa bu durumda yatırımcılar bazı kripto paraları almaktan vazgeçebilir.

Durum böyle olunca korku endeksinin büyük bir öneminin olduğunu söyleyebiliriz. Piyasa verilerine bakıldığında açgözlülük endeksinin ön plana çıktığı görülüyor.

Bitcoin ne yazık ki bu hafta sonunu düşüşle kapatıyor. Özellikle son dönemlerde bu düşüş iyice derinleşti. 55 bin dolar seviyelerine kadar giden düşüş son anda yeniden toparlanma eğilimi gösterdi. Bunlarla birlikte korku ve açgözlülük gibi endekslerde yeni bir değişim başladı. Korku endeksi yüzde 34 seviyesinden 43 düzeyine kadar çıktı.

Bitcoin

Grafiklere bakıldığında yatırımcıların büyük bir endişe yaşadığını görüyoruz. Özellikle geçtiğimiz iki hafta öncesi açgözlülük yüzde 84 düzeyine kadar ulaşmıştı. Ancak sonraki hafta aniden bir düşüş geldi ve korku endeksi ön plana çıktı. Şimdi ise yavaş yavaş toparlanma görülüyor.

 

Bitcoin çok hızlı bir şekilde düşüş yaşadığı için yatırımcıların korkması normal. Ayrıca Ethereum, Ada, Mana, Atom ve Link gibi birçok kripto parada da gerileme görüldü. Sonuç olarak korku havası iyice hakimiyetini artırdı. Şimdi ise yavaş yavaş açgözlülüğe doğru bir süreç yaşandığını görüyoruz. Bitcoin korku endeksi her geçen gün daha fazla geriliyor.

Bitcoin tekrardan 60 bin doların altında!

Yarından itibaren piyasada toparlanma görünebilir. Ancak yatırımcıların temkinli olmasını öneriyoruz. Ayrıca yukarıda bahsettiklerimizden hiçbirisi kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.