Bir ısırık hayatını mahvetti! 66 ameliyat geçirdi…

Yayın tarihi: 27 Nisan 2021 Salı 6:37 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2021 Salı 6:37 pm

Bir anne, küçük bir firavun faresi elini ısırdıktan sonra 66 ameliyat geçirmek zorunda kaldı. İşte hayatta kalma savaşını sosyal medyadan paylaşan bir çocuk annesi kadının akıllara durgunluk veren hikayesi…

Shaninlea ‘Shan’ Visser, Ocak 2017’de bir firavun faresi tarafından ısırıldı. Ancak bu küçük ısırığın hayatını kabusa çevireceğinden habersizdi.

Güney Afrikalı anne, eski patronunun evindeyken baş parmağıyla işaret parmağı arasında kalan bölgeden ısırıldı.

İlk önce bu küçük ısırığı önemsemedi. Ancak olaydan iki gün geçtiğinde yere yığıldı ve heme nhastaneye götürüldü.

Isırık nedeniyle kan zehirlenmesi yaşayan kadının hayati organları iflas etmeye başladı ve onu septik şoka soktu.

36 yaşındaki yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ellerim alev almış gibi hissediyordum ve dayanılmaz bir acı içerisindeydim Eski patronum beni hastaneye yetiştirdi.”

Kadının ailesine ve genç kızı Kiara’ya Shan’ın hayatta kalma şansının çok zayıf olduğu söylendi ve Shan’ın hayatını kurtarmak için elinden geleni yapan doktorlar kadını 11 gün boyunca suni komaya soktu.

Sepsis de denilen kan zehirlenmesi, vücudun bir enfeksiyonla savaşmaya çalıştığında, aşırı tepki vermesi ve vücudun organlarına saldırmasıyla ortaya çıkan hayatı tehdit eden bir durumdur.

Doktorlar Shan’ın burnunu, dudaklarını, diz altından iki bacağını ve her iki kolunu da dirseğin altından kesmek zorunda kaldı.

Shan daha sonra çenesini ve dudaklarını yeniden inşa etmek için operasyonlar geçirdi.

Shan, “Dudaklarım uyluğumdan derinin altına bir doku geliştirici yerleştirilerek yeniden inşa edildi” açıklamasında bulundu.

“Bugüne kadar 66 ameliyat geçirdim” diyen genç kadın, hayatta kalma mücadelesini sosyal medya hesaplarından paylaşarak benzer tecrübeler yaşayanlara yardımcı olmaya çalışıyor.