Bir garip video: Muhalefeti, LGBTİ+’ları hedef aldı; ekonominin iyi olduğunu savundu

Yayın tarihi: 20 Kasım 2021 Cumartesi 8:57 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2022 Pazartesi 3:05 pm

Büşra Dede isimli Twitter fenomeni, ekonominin kötü olmadığını savunup, muhalefeti hedef alarak “Sizin ne demek istediğinizi biliyoruz” notuyla paylaştığı video ile sosyal medyada gündem oldu.

Büşra Dede isimli bir Twitter fenomeninin paylaştığı video, sosyal medyada gündem oldu. Dede yayınladığı videoda şu sözlere yer verdi:

“Erken seçim yapılsın bilader, Erdoğan gitsin. Belli ki dolar düşmeyecek çünkü başka türlü, adam konuştukça dolar artıyor. Şunlar da gelsinler bakalım bir hükümetin başına, görelim önce ne yaparlar. Muhtemelen ilk önce parlementer sisteme geçilir. (…) Ülkedeki Suriyliler katil Esad rejimine teslim edilir. Amerika ile anlaşılır, S-400’ler iade edilir. İstanbul Sözleşmesi var tabii bir de. Hemen yürürlüğe girer. Kadınların hakları buna bağlı çünkü. Eşcinsellik de meşrulaşır. Mükemmel değil mi? IMF ile anlaşma yapılır, Merkez Bankası IMF’nin emrine verilir. Öyle tam bağımsız oluyor çünkü. Nasıl, iyi mi böyle?”

DAHA ÖNCE DE ‘DOLAR’ AÇIKLAMASI GÜNDEM OLMUŞTU

Dede’nin daha geçtiğimiz yıl paylaştığı, iktisatçıları ‘üzen’ bir başka açıklaması da şu şekildeydi: “Siz bir ülke ekonomisinin dolar üzerinden değerlendirilemeyeceğini bilmiyor musunuz?”

Bilal Erdoğan: Batı paradigmasında büyüyen çocuğun ülkesine bir faydası olmuyor