BioNTech aşısı zamlandı

Yayın tarihi: 30 Haziran 2022 Perşembe 12:19 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe 12:19 pm

ABD hükümeti,  Pfizer ile BioNTech’in geliştirdiği koronavirüs aşısından 105 milyon doz satın aldı. Hükümet, Omicron varyantına karşı güncellenen aşıların dahil olduğu satın alıma önceki sözleşmeye göre doz başına 10,5 dolar daha fazla ödedi.

ABD’li ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in geliştirdiği koronavirüs aşısı, Omicron varyantına karşı güncellendi. ABD hükümeti, şirketlerden 105 milyon doz aşı satın aldı. Satın alım içerisinde güncellenen ve FDA onayı bekleyen aşılar var.

ZAMLANDI

ABD hükümeti, yeni parti için 3,2 milyar dolar ödeyecek. Hükümetin, şirketlerle koronavirüs aşı tedariki imzaladığı ilk sözleşmesinde doz başına fiyat 19,50 dolar iken güncellenmiş aşının doz başı fiyatının yeni kontratta 30 doların üzerinde olması dikkati çekti.

Pfizer ve BioNTech, ABD yönetiminin söz konusu aşıdan 195 milyona kadar ek doz satın alma seçeneğine de sahip olduğunu belirtti. Böylece ABD hükümeti son anlaşmayla toplamda 300 milyon doz Kovid-19 aşısı almayı garanti altına almış oldu.

Şekere zam tatlıcı esnafının da tadını kaçırdı!