Bingöl’de polisle çatışan grubun altından IŞİD çıktı

Yayın tarihi: 28 Aralık 2021 Salı 4:44 pm - Güncelleme: 28 Aralık 2021 Salı 6:10 pm

Bingöl’de siyasal islamcı bir örgüte yakın olduğu öne sürülen Tevhid Kitabevi’ne baskın düzenlediği sırada polis ile karşı grup arasında çıkan çatışmaya dair valilikten açıklama geldi.

Bingöl’de kitabevinin kapatılmasını isteyen polisler ile gerici gruplar arasında başlayan tartışma çatışmaya dönüştü. Grup, emniyet güçlerine karşılık verince ortalık savaş alanına döndü. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken grubun dağılmaması üzerine polis havaya ateş açtı.

Siyasal islamcı bir örgüte yakın olduğu öne sürülen Tevhid Kitabevi’ne baskın düzenledi. Kitabevinin kapatılmasına karşı çıkan gerici grup tekbir getirerek polise saldırdı.

TEKBİR GETİREREK SALDIRDILAR

Polisin dağılın uyarılarına karşı çıkan grup, tartışmanın arbedeye dönüşmesi üzerine tekbir getirerek polis ekiplerine saldırdı. Havaya ateş açarak karşılık veren polis ekiplerinden 3 kişi çıkan saldırıda yaralandığı iddia edildi.

Kitabevinin ‘cihatçı bir gruba’ yakınlığıyla bilindiği ve kalabalık grupların kitabevinde bir araya gelerek sohbetler yaptığı, son günlerde küçük çocuklara da ders verdikleri öğrenildi.

VALİLİK IŞİD’İ DOĞRULADI

Dün yaşanan çatışma, basında geniş yer bulmasının ardından Bingöl Valiliği’nden  açıklama geldi.

Olayın doğrulandığı açıklamada, kent merkezinde dün akşam saatlerinde yaşanan, bazı yazılı ve görsel medyada, “Tevhid Kitabevine Operasyon” gibi başlıklarla paylaşılan haberlerle ilgili olarak açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

“Yapılan çalışmalar neticesinde söz konusu Tevhid Kitabevi’nde DEAŞ terör örgütüne müzahir olduğu değerlendirilen faaliyetlerin yürütüldüğü ayrıca iş yerinin ruhsatsız faaliyet sürdürdüğü tespit edilmiştir” ifadesine yer verilen açıklamada, Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince adı geçen iş yerinin mühürlenmek istendiği aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Ancak Tevhid Kitabevi önünde toplanan grubun direnmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz duruma müdahale etmiş, müdahale esnasında güvenlik güçlerimize taşlı, sopalı saldırıda bulunulmuştur. Olay ile ilgili, “görevli memura mukavemet’, ‘kasten yaralama’, ‘kamu malına zarar verme’ suçlarından 16 şahıs gözaltına alınmıştır.”

TOGG’u görüntüleyen İHA muhabiri neye uğradığını şaşırdı