Bimeks işçileri aynı gün içinde ikinci kez gözaltına alındı

Yayın tarihi: 19 Kasım 2020 Perşembe 11:23 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2020 Perşembe 11:23 pm

Birikmiş ücretleri ve tazminat hakları için direnen Bimeks işçileri, aynı gün içinde iki defa gözaltına alındı.

Birikmiş maaşlarını ve tazminat haklarını talep eden Bimeks işçileri, Bimeks’in yöneticisi olan Vedat Akgiray’ın öğretim görevlisi olduğu Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yaptı. “Vedat Akgiray ders verme hakkımızı ver” yazılı pankartın arkasında basın açıklaması yapan BİMEKS işçileri “Vedat Akgiray’ın hâlâ ders verdiği üniversiteden bir muhatap bulana kadar, bizimle masaya oturulana kadar buradayız.” dedi.

Gündüz saatlerinde yapılan eylemde Bünyamin Bilikci, Leyla Akıncı ve Adem Demir isimli BİMEKS işçileri ile Umut-Sen Sözcüsü Betül Celep ile Örgütlenme Koordinatörü Başaran Aksu gözaltına alındı.

“YİNE GELECEĞİZ”

Gözaltına alınan 5 ismin serbest bırakılmasının ardından üniversite önüne gelen işçiler, eylemlerini sürdürdü. Akşam saatlerinde Twitter hesapları aracılığıyla paylaşım yapan Bimeks Direnişçileri, polisin bir kez daha direnişçileri gözaltına aldığını duyurdu.

Söz konusu paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Polis bir kez daha arkadaşlarımıza saldırarak gözaltına aldı! Arkadaşlarımız Atakan Başaran, Özgür Öztürk, Barış Kirkci, Akın Türkücü gözaltına alındı. Muhatap arıyoruz, hakkımızı arıyoruz. Aradığımızı bulana kadar da gitmeyeceğiz. Yine geleceğiz!”