Bill Gates’ten Elon Musk uyarısı! Twitter’ı daha da kötüleştirebilir

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2022 Cuma 9:31 am - Güncelleme: 6 Mayıs 2022 Cuma 9:31 am

Bill Gates, Elon Musk’ın Twitter’daki ifade özgürlüğüne ilişkin açıklamalarını tartışmaya açtı. Gates, komplo teorilerinin hızlı yayıldığını belirterek Musk’ın ifade özgürlüğü hakkında düşüncelerinin platformu daha kötüleştirebileceğini öne sürdü. 

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, Tesla’nın sahibi Elon Musk’un Twitter’ı 44 milyar dolara alma vaadinden sonra sosyal medya kuruluşunu “daha kötü” hale getirebileceği uyarısında bulundu.

Wall Street Journal gazetesinin üst düzey yöneticiler zirvesinde yaptığı konuşmada Gates, Musk’ın sahibi olması halinde Twitter’ı nasıl değiştireceği konusunun belirsiz olduğu görüşünü dile getirdi.

Gates, aynı zamanda sosyal medya platformlarında yanlış bilgilerin yayılmasıyla ilgili endişeleri olduğunu da dile getirdi.

ELON’U ASLA KÜÇÜMSEMEMELİYİZ

Sözcü’nin aktardığına göre; Gates, “Aslında durumu daha da kötüleştirebilir. Tesla ve Space X ile olan sicili, harika bir mühendis ekibini bir araya getirme ve elde ettiği başarı akıllara durgunluk veriyor. Ancak bunun bu sefer olacağından şüpheliyim ama açık fikirli olmalıyız ve Elon’u asla küçümsememeliyiz” dedi.

Gates, “Şimdi ise bazı şüphelerim var. Ancak açık fikirli olmamız gerekiyor. Elon’u hiç bir zaman küçümsememeliyiz.” dedi.

Dünyanın en zengin iş insanı unvanını son yıllarda Musk’a kaptıran Gates, Tesla’nın sahibinin Twitter’ı “ifade özgürlüğünü savunmak için satın almak istediği yolundaki” gerekçesini de tartışmaya açarak, “O (Musk), Twitter üzerinden ‘aşı öldürür’ şeklinde veya ‘Bill Gates insanları takip ediyor’ şeklinde bir mesaj paylaşılsa ne hissedecek?” sorusunu yöneltti.

Eurones’i haberine göre;İfade özgürlüğü konusunun oldukça hassas ve tartışmaya açık bir konu olduğunu ifade eden Gates, “Onun hedefleri ne? Bu, hızlı yayılan tuhaf komplo teorileri veya daha az aşırılıktaki yalanlarla ilgili fikirlerle uyuşuyor mu? Bu hedefi paylaşıyor mu, paylaşmıyor mu?” sorularını yöneltti.

Koronavirüs salgınında aşılarla ilgili yanlış bilgilendirme sosyal medyada hızla yayılırken, bazıları Gates’in aşılarla insanları takip etmek için elektronik çip yerleştirdiğini iddia etmişti.

 ARALARI NEDEN BOZUK?

Gates ve Musk’ın arası Tesla hisseleri yüzünden geçen ay bozulmuştu.

Musk ile Gates’in, Tesla’nın hisse senetlerine ilişkin yaptıkları ve basına sızan yazışmada Musk’ın Gates’e, “Tesla’ya karşı hala yarım milyar dolarlık açığa satış pozisyonu olup olmadığı?” sorusunu yönelttiği görülmüştü.

Gates’in karşılık olarak “Kapatmadığım için üzgünüm. Hayırseverlik olanaklarını konuşmak istiyorum” şeklinde cevabı üzerine Musk ise, “Üzgünüm, iklim değişikliğini çözmek için en çok şeyi yapan Tesla’ya karşı büyük bir açığa satış pozisyonunuz varken, iklim değişikliği ile ilgili hayıseverliğinizi ciddiye alamam” sözleriyle yanıtlamıştı.