Elon Musk, Twitter için 7,14 milyar dolarlık destek aldı

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2022 Perşembe 6:37 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2022 Perşembe 6:37 pm

Twitter Tesla ve Spacex’in CEO’su Elon Musk‘a 44 milyara satın aldığı, Twitter için 7,14 milyar dolarlık yatırımcı desteği aldı. Yatırımcılar arasında, Twitter’da hisse sahibi olan Suudi Prens El-Velid bin Talal bin Abdülaziz, Oracle kurucularından Larry Ellison ve kripto para borsası Binance de bulunuyor.

İngiliz Financial Times gazetesi, Twitter’ın satın alınmasında kullanılan finansmanın, aralarında yazılım firması Oracle’ın kurucularından Larry Ellison, kripto para borsası Binance ve varlık yönetim şirketleri Fidelity, Brookfield ve Sequoia Capital’ın bulunduğu yatırımcılardan sağlandığını duyurdu.  Habere göre, sağlanan finansmanla birlikte, Musk’ın Tesla hisselerini rehin vererek kullandığı banka kredisiyle ödeyeceği miktar yarı yarıya azalarak 6,25 milyar dolara düştü. Özkaynak payı ise 27,25 milyar dolara yükseldi. Geri kalan miktar da bankalardan alınan kredilerle ödenecek.

MUSK’A EN BÜYÜK KATKI ARKADAŞINDAN

Twitter’ı satın almak için Musk’ın 7,14 milyar dolarlık finansmanına en büyük katkı, Tesla yönetim kurulu üyesi ve Musk’ın yakın arkadaşı olan Larry Ellison’dan geldi. Ellison, finansmana 1 milyar dolarlık katkıda bulundu. Girişim sermayesi şirketi Sequoia 800 milyon dolarlık katkı koyarken, Dubai merkezli teknoloji yatırım şirketi Vy Capital’in katkısı 700 milyar dolar. Ayrıca Binance’ın de 500 milyon dolarlık finansman sağlayacağı aktarıldı.

PRENS ELİNDEKİ HİSSELERİ AKTARACAK

Halihazırda Twitter’de hissesi bulunan Suudi Prens El-Velid bin Talal bin Abdülaziz el Suud’un da 1,9 milyar dolar değerindeki 35 milyon adet hisseyi Musk’ın satın alma aracına aktaracağı belirtildi. Suudi prens, Twitter hesabından Elon Musk’ı etiketleyerek “Seninle bir arada olmak harika benim ‘yeni’ arkadaşım. Büyük potansiyelini maksimize etmek ve Twitter’ı ileriye götürmek için harika bir lider olacağına inanıyorum” yazdı.

Suudi prens geçen ay Musk’ın Twitter için satın alma teklifini başta reddetmiş ve söz konusu teklifin “büyüme beklentileri göz önüne alındığında Twitter’ın gerçek değerine yaklaştığına inanmadığını” söylemişti. Musk, başka yatırımcı arayışında olduğunu, Twitter kurucularından Jack Dorsey’in de bu kişiler arasında olduğunu, mevcut ortaklara hisseleriyle satın almaya katkıda bulunma seçeneği sunduğunu belirtmişti.

Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınmasının yankıları sürüyor