Bilgisayar sektörü en ciddi düşüşü yaşıyor

Yayın tarihi: 14 Ocak 2023 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 13 Ocak 2023 Cuma 10:00 am

Bilgisayar talebindeki sert düşüş yaşadığı bir sır değil, ancak şimdi bu düşüşün gerçekte ne kadar kötü olduğu ortaya çıktı. Gartner ve IDC, 2022’nin dördüncü çeyreğinde bilgisayar sevkiyatlarının yıldan yıla yüzde 28’den fazla düştüğünü duyurdu.

Her iki analist grubu da yıllık sevkiyatların 2022’de bir önceki yıla göre yüzde 16’dan fazla düştüğünü belirtti.

Bazı üreticiler diğerlerinden daha fazla darbe aldı. İlk üç marka olan Lenovo, HP ve Dell, sevkiyatlarının 2022’nin sonlarında bir önceki yıla göre yüzde 29 ila yüzde 37 arasında düştüğünü gördü. Gartner’a göre Acer yüzde 41 gibi şaşırtıcı bir seviye gördü. Dördüncü sıradaki Apple nispeten hafif bir darbe aldı, ancak bu yine de sevkiyatlarının yüzde 10 kadar düştüğü anlamına geliyor.

bilgisayar

 

Pandemi sırasında insanlar evden çalışmaya devam ettikçe 2021’de bilgisayar satışları arttı, ancak insanlar yavaş yavaş ofise döndükçe bu ilgi azaldı. Dahası, kötüleşen bir küresel ekonomi, insanlara yükseltmelere harcayacakları daha az para bıraktı. Ekonomik kriz ile birlikte insanlar yenisini almakta zorlanıroldu. Araştırmacılara göre, üç aylık ve yıllık düşüşler keskin olsa da, 2022’deki sevkiyatlar hala pandemi öncesi rakamların “çok üzerinde”.  Bir süreliğine PC’nin altın çağının geri dönmesini beklemeyin. Analist gruplarından hiçbiri pazarın 2024’e kadar ciddi bir şekilde toparlanmasını beklemiyor.

Panasonic PT-CMZ50 : 1 cm uzaklıktan 203 cm genişliğinde görüntü sunuyor