Biden’dan Netanyahu’ya uyarı!

Yayın tarihi: 11 Şubat 2024 Pazar 10:38 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2024 Pazartesi 8:24 am

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya Refah’ta bir milyondan fazla insanın güvenliğini sağlamak için inandırıcı bir planı olmadan askeri operasyona başlamaması gerektiği uyarısında bulundu.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden, İsrail’in olası Refah operasyonu hakkında açıklama yaptı. Açıklamada Biden’ın İsrail Başbakanı Netanyahu’ya Refah’ta bir milyondan fazla insanın güvenliğini sağlamak için inandırıcı bir planı olmadan askeri operasyona başlamaması gerektiği uyarısında bulunduğu ifade edildi.

Biden hafızasının iyi olduğunu savundu: Meksika Cumhurbaşkanı Sisi!

REFAH’A SALDIRI SİNYALLERİ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 1 Şubat’ta Gazze Şeridi’nin Han Yunus bölgesindeki İsrail birliklerini ziyaretinde yaptığı açıklamada, kara saldırılarını, Mısır sınırındaki Refah kentine taşıyacaklarını söylemişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da 4 Şubat’taki açıklamasında, Refah kentine kara saldırısı başlatacaklarının işaretini vermişti.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın 6 Şubat’ta siyasi kaynaklara dayandırdığı haberde, Refah kentinde operasyonlara başlamadan önce kentin tahliye edileceği belirtilmişti.

İsrail Başbakanlık Ofisinden 9 Şubat’ta yapılan açıklamada, Netanyahu’nun, ordu ve güvenlik teşkilatına, Gazze Şeridi’nin güneyine saldırı düzenlenmesi ve buraya sığınmış yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin yerinden edilmesi için gerekli planın hazırlanması talimatını verdiği kaydedilmişti.

Kaynak: TELE1