Bıçaklı saldırganın evine Özel Harekatçı baskını

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2023 Cuma 6:05 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2023 Cuma 6:10 pm

İstanbul’da kavga ettiği bir çocuğu bıçakla yaraladıktan sonra Y. Ö., kendisine ve müdahale eden polis aracına zarar vermeye başladı. Özel Harekat Polisleri devreye girerek teslim olmayan şüpheliyi gözaltına aldı.

İstanbul’da Ataşehir ilçesine bağlı İçerenköy Mahallesi, Kavaklar Sokak’ta iddiaya göre, psikolojik sorunları olduğu belirtilen 31 yaşındaki Y. Ö. sokakta kavga ettiği bir kişiyi darp ettikten sonra elindeki bıçakla kendine zarar vermeye başladı.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin aracının lastiğini kesen Y.Ö., yapılan uyarılara rağmen teslim olmayıp eve kaçtı. Kendisine zarar veren şüphelinin teslim olması için ekipler yaklaşık bir saat ikna etmeye çalıştı. Yapılan tüm çalışmalara rağmen kapıyı açmayan Y.Ö.’nün yakalanması için Özel Harekat ekipleri devreye girdi. Eve giren ekipler Y.Ö.’yü balkonda yakalayarak gözaltına aldı.

DAHA ÖNCE DE KENDİSİNE ZARAR VERMİŞ

Y.Ö.’nün iki yıl önce de evde babaannesi ve babası varken kapıyı kilitleyerek kendisine bıçakla zarar verdiği ve polis ekiplerinin operasyonuyla yakalanarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Y.Ö.’nün komşusu, Gülseren Akça “Akli dengesi bozuktu, birisini dövmüş daha sonra polis aracının lastiğini patlatmış. Babam gelmeden inmem diyordu. Zırhlı araç ve polisler geldi. Balkondan alıp ambulansla götürdüler” dedi.

İstanbul’da uyuşturucu satıcılarına özel harekat polisleriyle operasyon