Beynimiz bu platformda farklı çalışıyor

Yayın tarihi: 30 Ekim 2023 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 29 Ekim 2023 Pazar 3:09 pm

Zoom günümüzde en çok kullanılan platformlar arasında yer alıyor, ve yeni bir çalışmaya göre beynimiz bu platformda farklı çalışıyor.

Bilim insanları, Zoom üzerinden biriyle konuştuğunuzda beyninizin aynı şekilde çalışmadığını doğruladı. Yeni çalışma, yüz yüze görüşme yerine görüntülü görüşme yoluyla biriyle sohbet ederken sinirsel sinyallemenin önemli ölçüde daha az olduğunu ortaya çıkardı. Araştırmacılar gerçek hayatta konuşan birinin beynini izlediklerinde, ayrıntılı ve karmaşık bir nörolojik aktivite sisteminin bulunduğunu keşfettiler. Ancak Zoom’da bu önemli ölçüde daha azdı. Bu, çevrimiçi olarak birisiyle konuşma konusunda hâlâ temel olarak eksik olan bir şeylerin olduğunu gösteriyor.

Zoom

Bu oldukça şaşırtıcı bir buluş. Zira, özelliklerin aynı olduğu göz önüne alındığında, beynin insanların yüzlerini ister Zoom’da ister gerçek hayatta olsun aynı şekilde işlemesi gerektiğini öne sürüyor. Ancak yeni çalışma, iki bağlam arasında gerçekten de temelde farklı bir şeyin olduğunu öne sürüyor. Yeni çalışmanın başyazarı olan Yale profesörü Joy Hirsch, “Bu çalışmada, insan beyninin sosyal sistemlerinin gerçek canlı yüz yüze karşılaşmalar sırasında platform üzerinde konuşmaya göre daha aktif olduğunu bulduk” dedi. “Zoom, kişisel koşullara göre zayıflamış bir sosyal iletişim sistemi gibi görünüyor.”

İlginizi çekebilir: Zoom en büyük satın alımını gerçekleştirdi: Bulut bilişim alanında büyük atak

Bunu bulmak için araştırmacılar, insanların beyinlerini gerçek zamanlı olarak incelediler ve ayrıca insanların gözlerinin hareket ettiği yer gibi diğer sinyallere de baktılar. Artan sinirsel aktivitenin yanı sıra araştırmacılar, insanların gözlerinin örneğin gerçek yüzler üzerinde daha uzun süre gezindiğini de buldu.

Netflix hayranları Squid Game: The Challenge’ı şimdiden eleştiri yağmuruna tuttu