Beşiktaş’tan Gedson Fernandes için tarihi bonservis bedeli

Yayın tarihi: 5 Ekim 2023 Perşembe 11:58 am - Güncelleme: 5 Ekim 2023 Perşembe 12:00 pm

Beşiktaş orta sahanın dinamosu Gedson Fernandes ile sözleşme yeniledi. Kara Kartal yeni sözleşmede Gedson Fernandes’in bonservisini de belirledi.

Siyah-Beyazlılar son olarak 24 yaşındaki futbolcu ile sözleşme yeniledi. Ancak birçok ekip Gedson’u transfer listesinde bulunduruyor. Bu takımların başında Alman devi Borussia Dortmund yer alıyor. Alman kulübünün gözlemcileri Club Brugge – Beşiktaş maçında- Portekizli yıldızı canlı izledi. Dortmund dışında Atletico Madrid ve ve Borussia Mönchengladbach’ın da Gedson’u listesinde bulundurduğu öğrenildi.

BEŞİKTAŞ BONSERVİSİNİ BELİRLEDİ

Beşiktaş, yeni sözleşme imzaladığı Gedson Fernandes için 30 milyon Euro bonservis bedeli belirledi. Gedson Fernandes bu ücretten başka bir kulübe satılırsa Beşiktaş tarihinde en çok bonservis bedeli ile satılan oyuncu unvanını alacak

İSTATİSTİKLERİ GÖZ DOLDURUYOR

Gedson Fernandes, geçtiğimiz sezon Beşiktaş forması ile 36 maçta 2 bin 856 dakika süre aldı. Bu süreçte 3 gol, 7 asistle katkı veren genç yıldız, orta sahadaki performansıyla İspanyol ekibi Atletico Madrid’in dikkatini çekmeyi başarmıştı. Bu sezon ise şu ana kadar 11 maça çıkan Gedson 1 gol, 2 asist yaptı. Siyah-Beyazlılar, oyuncu ile ilgilenen birçok kulüp olsa da 30 milyon euronun altında gelen teklifleri değerlendirmeye almayacak. Çünkü sözleşmeye göre; oyuncudan elde edilecek olan bonservis bedelinin yarısı eski kulübü Benfica’ya verilecek.

Şenol Güneş duyurdu! Gedson Fernandes’ten kötü haber