Beşiktaş’a aday olan Eroğlu: Bana Atam’dan emanet

Yayın tarihi: 26 Ocak 2024 Cuma 3:12 pm - Güncelleme: 26 Ocak 2024 Cuma 3:12 pm

Fidan Aslan Eroğlu CHP’nin Beşiktaş aday adayı oldu. CHP’nin kendisine dedesinden ve Ata’sından emanet parti olduğunu söyleyen Eroğlu, önceliğinin sosyal belediyecilik olduğunu söyledi. Eroğlu 2015 yılında da CHP’den milletvekilliği için adayı oldu.

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Mart ayında yapılacak seçimlerde aday belirleme süreci de tamamlanmak üzere. CHP de çoğu il ve ilçede kendi adaylarını belirlemeye devam ediyor.

Şubat ayında adaylarının tamamını açıklamaya hazırlanan CHP halen Beşiktaş adayını belirlemedi.

Sosyal belediyecilik alanında çalışmalar yapan Fidan Aslan Eroğlu da Beşiktaş adaylığı için çalışmalarını sürdürüyor. Aday adayı olan Eroğlu, çalışmalarını hedeflerini ve projelerini TELE1’e anlattı.

“CHP ATAM’DAN EMANET”

“Cumhuriyet Halk Partisi bana Atam’dan dedemden emanet” diyen Eroğlu 13 yıldır parti içerisinde çalışmalar yaptığını söyledi.

Eroğlu şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’un tüm ilçelerinin sorunları aşağı yukarı aynı. En önemli konu ise deprem. Bir yerel yönetici olarak hepimizin ilk hedefi vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak olmalı. Beşiktaş’ta eski bir yapı stoğu var. İBB’nin yaptığı deprem risk çalışması var görülüyor ki Beşiktaş’ta bin 300 tane bina çok ağır. Benim amacım da Beşiktaş’ta kentsel dönüşüm başlatmak.”

Yerel yöneticilerinin amacının vatandaşı bilinçlendirmek olduğunu söyleyen Eroğlu, vatandaşın hafızasının sürekli deprem konusunda canlı tutulması gerektiğine dikkat çekti.

“KADINLAR ÖN PLANDA OLMALI”

Yine Eroğlu Beşiktaş’ta yurt ve kreşlerin de yetersiz olduğunun altını çizerek amacının arkasında eser bırakmak olduğunu vurguladı. Eroğlu kadınların da sosyal belediyecilikte ön planda olmasını ve çalışmalarda yer alması gerektiğini söyledi.

“KÜLTÜR SANAT ALANINDA PROJELERİM VAR”

Seçildikten sonra bir amacının da kültür sanat alanında olduğunu söyleyen Eroğlu seçildikten sonra projelerini açıklayacağına dikkat çekti.

Kaynak: TELE1