Beşiktaş Süper Kupa’nın sahibi oldu!

Yayın tarihi: 5 Ocak 2022 Çarşamba 11:33 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2022 Perşembe 12:27 am

Katar’ın başkenti Doha’da bulunan Ahmed Bin Ali Stadyumu’nda oynanan Süper Kupa maçında Beşiktaş ve Antalyaspor karşı karşıya geldi. Beşiktaş, Antalyaspor’u penaltılarda yenerek 4-2 sahadan galip ayrıldı.

Beşiktaş ile Fraport TAV Antalyaspor, Turkcell Süper Kupa maçına Katar’ın başkenti Doha’da bulunan Ahmed Bin Ali Stadyumu’nda çıktı. Hakem Halil Umut Meler’in yönettiği ve Meler’in yardımcılıklarını Süleyman Özay ile Candaş Elbil’in yaptığı müsabaka, TSİ 20.45’te başladı.

Beşiktaş, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 tamamlanan Turkcell Süper Kupa maçında skor değişmeyince penaltı vuruşlarında Antalyaspor’u 4-2 mağlup ederek Süper Kupa’nın sahibi oldu.

KARAVELİ: ÇOK MUTLUYUM

Beşiktaş’ın geçici teknik direktörlüğünü üstlenen Önder Karaveli, “Çok mutluyum, çok gururluyum, aynı zamanda çok da heyecanlıyım. Bence final gibi final oldu. Antalyaspor’u samimiyetle kutluyorum. Harika bir maç oldu. Son ana kadar gitti. Bu kupayı Beşiktaş camiasına ve aynı zamanda aileme hediye ediyorum.” dedi.

Son 3 günde yaşanan koronavirüs ve grip vakaları yüzünden Beşiktaş 11, Antalyaspor ise 4 eksikle sahaya çıktı. Siyah beyazlıların kadrosunda A takım düzeyinde ilk 11 haricinde sadece 3 oyuncu bulunurken, diğer 4 futbolcu ise altyapıdan kadroya dahil edildi. Siyah beyazlılarda kalede Ersin oynarken, defans dörtlüsü Rosier, Vida, Montero ve Rıdvan’dan oluştu. Pjanic, Josef ve Atiba’nın orta sahada bulunduğu takımda, hücum hattında ise Kenan, Larin ve Batshuayi yer aldı.

Antalyaspor ise karşılaşmaya Boffin, Bünyamin, Veysel, Kudryashov, Eren, Doğukan, Poli, Milosevic, Güray, Ghacha, Crivelli ilk 11’iyle çıktı.